Οι κονσέρβες είναι το πρώτο πράγμα στο οποίο καταφεύγουμε όταν πρέπει να στοκάρουμε για μεγάλο χρονικό διάστημα.
Για πόσο καιρό όμως είναι κατάλληλες για βρώση; Αντέχουν και μετά την ημερομηνία λήξης τους;
Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Γεωργίας, οι κονσέρβες αντέχουν πολύ περισσότερο απ’ όσο υποδεικνύει η ημερομηνία λήξης τους, φτάνει να έχουν αποθηκευτεί σωστά.
Όσο πιο όξινο είναι το περιεχόμενο της , τόσο πιο σύντομα θα χαλάσει, και πάλι όμως πολύ πιο αργά από όσο προβλέπει η ημερομηνία λήξης.
Αν δεν βάλουμε τις κονσέρβες πάνω από τον φούρνο, κάτω από τον νεροχύτη, στο υπόγειο ή όπου αλλού εκτίθενται σε υψηλές ή χαμηλές θερμοκρασίες, οι κονσέρβες αντέχουν πολύ.
πως οι κονσέρβες με πολύ όξινο περιεχόμενο, όπως ντομάτες και φρούτα, διατηρούν την ποιότητά τους ως και 18 μήνες.
Άλλα τρόφιμα, όπως λαχανικά και , αντέχουν από 2-5 χρόνια.
Παρατηρεί μάλιστα πως «αν οι κονσέρβες είναι σε καλή κατάσταση (χωρίς βαθουλώματα, σκασίματα ή σκουριά) και έχουν αποθηκευτεί σε δροσερό, καθαρό και στεγνό μέρος, τότε είναι ασφαλείς επ’ αόριστον»…
syntages