Πόσο σημαντικό είναι τελικά να είστε πρώτα φίλοι και μετά σύντροφοι;

Δεν υπάρχει πιο όμορφο συναίσθημα από το να είναι φίλος και παράλληλα εραστής σου!

Δύο βασικές αξίες που ενστερνίζομαι ως γυναίκα και θεωρώ απαραίτητες σε μια σχέση είναι η διαφάνεια και η αυθεντικότητα. Επίσης πιστεύω ότι η φιλία παράλληλα με τον έρωτα είναι ένας συνδυασμός που μπορεί να οδηγήσει τη σχέση στο να διαρκέσει για πάντα!

Τι καλύτερο από το να γελάτε, να μη φοβάσαι (ή ντρέπεσαι) να μοιραστείς μαζί του το οτιδήποτε, να νιώθετε άνετα ο ένας με τον άλλον και να υπάρχει εμπιστοσύνη και ειλικρίνεια μεταξύ σας; Τι καλύτερο να είσαι ο εαυτός σου και να συμπεριφέρεσαι όπως ακριβώς όταν είσαι με την παρέα σου;

Έχω υπάρξει σε σχέσεις που καταπιεζόμουν, που ένιωθα άβολα κι ας τα είχαμε πολύ καιρό, που έκρυβα πράγματα από φόβο μη με απορρίψει και που γελούσα σπάνια. Έχω επίσης υπάρξει σε σχέση που γελούσα όλη την ώρα, έλεγα ό,τι μου κατέβαινε χωρίς ο άλλος να με παρεξηγεί και ήμουν ειλικρινής με τις εμπειρίες και τα βιώματά μου χωρίς να δέχομαι λογοκρισία… Μάντεψε σε ποια από τις δύο σχέσεις ήμουν πιο ευτυχισμένη και πλήρης!

Και αν ακόμα θεωρείς πως ένας άντρας δεν πρέπει ποτέ να σε απομυθοποιεί γιατί… χάνεται ο ερωτισμός, και ότι πρέπει να διαχωρίζεις τη φιλία από τον έρωτα, συνέχισε να δαβάζεις και είμαι σίγουρη πως στο τέλος θα πειστείς. Έχοντας βιώσει μια σχέση που ήταν πρώτα φίλος και μετά σύντροφός μου, έχω πολλά να σου πω!

#1. Κανένας από τους δύο δεν ντρεπόταν να συζητήσει για προηγούμενες σχέσεις και εμπειρίες από το πρώτο κιόλας ραντεβού

Δεν εννοώ ότι καθίσαμε στο τραπέζι και του είπα: «Γεια, χαίρομαι που σε γνωρίζω, επίτρεψέ μου να σου πω για τον απαίσιο πρώην μου». Προέκυψε πάνω στη συζήτηση και ήμουν πραγματικά περίεργη να τον γνωρίσω ολοκληρωτικά σαν άνθρωπο, συμπεριλαμβανομένων των παλαιότερων σχέσεών του, καθώς μου έδωσε μια για το είδος της σχέσης που ίσως αναζητούσε εκείνη την περίοδο. Ένιωσα επίσης άνετα να μοιραστώ μαζί του τη δική μου ιστορία και να του δώσω να καταλάβει ποια πραγματικά είμαι, τι με έφερε εκεί που ήμουν μέχρι τη στιγμή που τον γνώρισα και τι έψαχνα. Έμοιαζε σαν την αρχή της βαθύτερης, αμοιβαίας κατανόησης και ήταν πραγματικά υπέροχο.

#2. Μου έδιωξε με τον τρόπο του κάθε ανασφάλεια

Είμαι δημοσιογράφος και μάλιστα στο ξεκίνημά μου, εκείνος επιτυχημένος, με μια φτιαγμένη καριέρα και επιχειρήσεις. Αυτό ομολογουμένως με έκανε να νιώσω μια μικρή ανασφάλεια. Παρόλο που λατρεύω αυτό που κάνω και είμαι περίφανη για ό,τι έχω καταφέρει μέχρι σήμερα, αυτή η ανασφαλής σκέψη προέκυψε, αλλά δεν την άφησα να με εμποδίσει από το να μιλήσω με περηφάνια για τον εαυτό μου. Σε τελική ανάλυση, ένας αληθινός φίλος, και σίγουρα ο σύντροφός μου, θα σεβόταν τη δουλειά μου και θα θαύμαζε αυτό που είμαι και αυτό που κάνω. Θα ρωτούσε από ενδιαφέρον προκειμένου να μάθει περισσότερα πράγματα για το αντικείμενό μου, όπως ακριβώς και έκανε.

#3. Του μίλησα για την περίοδο που ήμουν στα χειρότερά μου και μοιράστηκα μαζί του την πιο άβολη ιστορία μου

Δε σκόπευα να το κάνω, αλλά προέκυψε και αποφάσισα ότι ακούγοντας αυτή την ιστορία, θα είχε μια καλύτερη εικόνα για τα ελαττώματά μου και την κακή πλευρά μου (όλοι έχουμε!). Μόλις του αφηγήθηκα την ιστορία μου, η αντίδρασή του ήταν να βάλει το χέρι του γύρω μου και να μου πει: «Ξέρεις ότι πρέπει να το αφήσεις πίσω σου αυτό, έτσι;».

#4. Είχαμε ο καθένας τη ζωή του και ήμασταν ανεξάρτητοι

Ο χρόνος που περνούσαμε μαζί ήταν προγραμματισμένος με βάση τις ασχολίες μας και τα φορτωμένα επαγγελματικά μας προγράμματα. Είχαμε ο καθένας τη ζωή του, χωρίς να στέλνουμε ασταμάτητα μηνύματα και να περνάμε κάθε λεπτό μαζί. Αυτό με βοήθησε να αναπνεύσω, αλλά και να τον θέλω όλο και περισσότερο, παραμένοντας ωστόσο αφοσιωμένη και παρούσα στην ήδη εκπληκτική ζωή που είχα δημιουργήσει χωρίς αυτόν.

 

Queen.gr - sxeseis

Tags: , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: