Πώς οι πολίτες έσωσαν τον 4χρονο Φοίβο και έπιασαν τον συζυγοκτόνο

Στην Ασφάλεια Πολυγύρου κρατείται και ανακρίνεται ο φερόμενος ως συζυγοκτόνος Κλοντ Λέσι που συνελήφθη νωρίτερα σήμερα σε αγροτική περιοχή έξω από την Ορμύλια της Χαλκιδικής. Όπως έγινε γνωστό, αναμένεται αργότερα να μεταχθεί στην Εισαγγελία Πολυγύρου.

Ο 4χρονος γιος του είναι καλά στην υγεία του και βρίσκεται στην οικογένειά του ενώ θα μεταβεί εκεί κοινωνικός λειτουργός και ψυχολόγος της Ελληνικής Αστυνομίας. Δεν αποκλείεται μάλιστα το παιδί να μεταφερθεί και στο νοσοκομείο για προληπτικές εξελίξεις.

Ο Λέσι συνελήφθη σε αποθήκη– παράπηγμα που ανήκει σε ιδιώτη ενώ σύμφωνα με πληροφορίες, τις τελευταίες ώρες κινούνταν στην περιοχή της Χαλκιδικής, χωρίς ωστόσο να είναι ακόμη γνωστό που βρισκόταν τις προηγούμενες μέρες.

Πώς σώθηκε ο Φοίβος

Ο καταζητούμενος Αλβανός συζυγοκτόνος Κλοντ Λέσι, βρέθηκε σε απόσταση μόλις λίγων χιλιομέτρων από το χωριό Ορμύλια, σε μια καλύβα. Ο συζυγοκτόνος βρήκε δύο συμπατριώτες του από την Αλβανία που ζούσαν εκεί, τους ζήτησε φαγητό και ασπιρίνες κι εκείνοι τον απασχολούσαν για αρκετή ώρα, συνομιλώντας μαζί του μέχρι να στείλει ο ένας εξ αυτών μήνυμα στο κινητό της γυναίκας του, ώστε να κινητοποιηθούν κάτοικοι περιοχής, οι οποίοι και έσπευσαν να απελευθερώσουν τον μικρό Φοίβο.

Όπως αναφέρει ο παππούς του 4χρονου Φοίβου, μιλώντας στο protothema.gr, «Αυτός συνάντησε σε ένα χωράφι δύο Αλβανούς. Τους ζήτησε φαγητό και ασπιρίνες και αυτοί διαπραγματεύονταν για περίπου δύο ώρες μέχρι που ένας από αυτούς ειδοποίησε τη γυναίκα του. Αυτή με ειδοποίησε εμένα και μαζί με 3-4 παιδιά πήγαμε στο σημείο. Το παιδί το είχε τυλιγμένο με 5-6 μπουφάν. Κάποια στιγμή τον περιτρυγίρισαν τα παιδιά, τον ακινητοποίησαν και μου έφεραν το παιδί», λέει ο κ. Μπάμπης. Όσο για τον 4χρονο Φοίβο, ο κ. Μπάμπης λέει: «Είναι πολύ αδυνατισμένο και φοβισμένο. Στην αρχή έκλαιγε, αλλά όταν είδε τον αδερφό του ηρέμησε».

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: