Πόλεμος στην Ουκρανία: Το Κίεβο κηδεύει νεαρούς Ουκρανούς στρατιώτες που σχεδίαζαν να παντρευτούν

Ο Ουκρανός στρατιώτης Μικόλα Ζάμπαφτσουκ σχεδίαζε να παντρευτεί την κοπέλα του όταν θα επέστρεφε από τον πόλεμο με τη Ρωσία. Όμως, δεν επέστρεψε.

Ο Ζάμπαφτσουκ, 25 ετών, και δύο άλλοι στρατιώτες κηδεύτηκαν στην πόλη Λβιβ της δυτικής Ουκρανίας σήμερα, αφού σκοτώθηκαν στο πεδίο της μάχης.

«Ήταν ένας πολύ καλός σύντροφος, ειλικρινά ένας καλός σύντροφος. Με αγαπούσε και με φρόντιζε πολύ. Ήταν πολύ αφοσιωμένος σε μένα και στους φίλους του», είπε κατά τη διάρκεια της κηδείας η αρραβωνιαστικιά του Ολεξάντρα στο Reuters.

«Πριν φύγει μου έκανε πρόταση γάμου. Σχεδιάζαμε τον γάμο μετά την επιστροφή του. Δεν ήταν γραφτό να γίνει».

Στην κηδεία, ένας ένστολος στρατιώτης κρατούσε ένα πορτρέτο του Ζάμπαφτσουκ που τον δείχνει χαμογελαστό, να κρατά ένα σκυλάκι κάτω από το δεξί του μπράτσο.

«Έχουμε ένα μικρό σκυλάκι, τον Άρεϊ. Είναι στη φωτογραφία. Θα το μεγαλώσω, θα το φροντίσω — το ήθελε πολύ. Τον αποκάλεσε γιο του, (και) έτσι είναι».

Καθοδηγούμενοι από έναν στρατιώτη που κουβαλούσε έναν σταυρό και έναν άλλο που κρατούσε τη γαλαζοκίτρινη σημαία της Ουκρανίας, οι πενθούντες σχημάτισαν πομπή πίσω από το φέρετρο του Ζάμπαφτσουκ και των άλλων δύο στρατιωτών.

Ο Ζάμπαφτσουκ είχε σχεδιάσει μια καριέρα στον τομέα της πληροφορικής μετά την αποφοίτησή του από το Εθνικό Πολυτεχνείο του Λβιβ.

«Ήταν εθελοντής για μια “στρατιωτική επιχείρηση”, όπως την αποκαλούν (οι Ρώσοι), αλλά ουσιαστικά είναι ένας πόλεμος ενάντια στο ουκρανικό έθνος», είπε ο πατέρας του, που ονομάζεται επίσης Μικόλα Ζάμπαφτσουκ.

«Το διακριτικό του ήταν “Bilyi” (“Λευκός”), οπότε όλοι τον αποκαλούσαν ειλικρινή και αξιοπρεπή», είπε.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: