Πόλεμος στην Ουκρανία: «Ο Γολιάθ παραπαίει» – Στρατηγός του ΝΑΤΟ περιγράφει τις στρατιωτικές απώλειες του Πούτιν

Με πικρόχολα σχόλια περιέγραψε τις ρωσικές απώλειες και αποτυχίες στο ουκρανικό μέτωπο κορυφαίος στρατηγός του ΝΑΤΟ.

Ο Ρομπ Μπάουερ, Ολλανδός ναύαρχος που προεδρεύει στη Στρατιωτική Επιτροπή του ΝΑΤΟ, δήλωσε ότι οι ρωσικές δυνάμεις στην Ουκρανία περνούν δύσκολη φάση, επισημαίνοντας ότι «ο Γολιάθ παραπαίει…».

«Η Ρωσία διανύει τον 15ο μήνα ενός πολέμου που πίστευε ότι θα διαρκούσε τρεις ημέρες», υποστήριξε σήμερα από τις Βρυξέλες ο πρόεδρος της στρατιωτικής επιτροπής.

«Ο Γολιάθ παραπαίει. Και αυτό γιατί ο Δαβίδ (Ουκρανός πρόεδρος Βολοντίμιρ Ζελένσκι), υποστηριζόμενος από 50 έθνη από όλο τον κόσμο, έχει επιδείξει τεράστια ανθεκτικότητα και στρατηγική ευφυΐα», τόνισε ο Ρομπ Μπάουερ, όπως αναφέρει το γερμανικό δίκτυο «n-tv.

Ο ναύαρχος του Βασιλικού Ναυτικού της Ολλανδίας ανέλαβε πρόεδρος της Στρατιωτικής Επιτροπής του ΝΑΤΟ στις 25 Ιουνίου του 2021.

Τα καυστικά του σχόλια έρχονται ένα 24ωρο μετά την «φιέστα» του Πούτιν για την «Ημέρα της Νίκης» στην Κόκκινη Πλατεία. Χθες, ήταν πράγματι… πετσοκομμένη η στρατιωτική παρέλαση στη Μόσχα για τη νίκη της Σοβιετικής Ένωσης επί της ναζιστικής Γερμανίας.

Όλοι περίμεναν ότι 10.000 στρατιώτες θα συμμετείχαν στην παρέλαση — ως είθισται- ενώπιον του Ρώσου προέδρου Βλαντιμίρ Πούτιν και της ηγεσίας της χώρας, αλλά στην πραγματικότητα ήταν λιγότεροι από 8.000.

Υπήρξε μόνο ένα τανκ στην παρέλαση, ένα μουσειακό κομμάτι T-34, το οποίο είναι περίπου 80 ετών.

Πέρυσι, υπήρχαν περίπου 20 διαφορετικά άρματα μάχης των οποίων ηγείτο το T-34 ως «μουσειακό κομμάτι» και υπόμνηση της σοβιετικής νίκης επί των ναζί.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: