Παναγιώτης Κουζής με Fantic στην κορυφή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross μετά από τον συγκλονιστικό αγώνα της Σπερχειάδας

Στις 7 Μαΐου 2023, ολοκληρώθηκε ο 3ος αγώνας του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Motocross στη Σπερχειάδα, ο οποίος θα συζητείται για πολύ καιρό από τους περίπου 130 συμμετέχοντες και εκατοντάδες θεατές. Ο μεγάλος αριθμός συμμετοχών (μεταξύ των οποίων περιλαμβάνονταν 7 γυναίκες, 1 νεαρή αναβάτρια και 40 νεαροί αναβάτες κάτω των 18 ετών), το ψηλό αγωνιστικό επίπεδο, καθώς και η άψογη οργάνωση από την ΛΕ.Μ.Σ επιβεβαίωσαν για άλλη μια φορά την αυξανόμενη κυριαρχία του motocross στον Ελληνικό μηχανοκίνητο αθλητισμό.

Το ξημέρωμα του Σαββάτου έφερε άγχος σε συμμετέχοντες και διοργανωτές καθώς η προηγουμένως άψογα προετοιμασμένη πίστα, είχε υποστεί έντονη βροχόπτωση πριν την έναρξη των δοκιμαστικών. Παρ’ όλα αυτά τα ελεύθερα και χρονομετρημένα δοκιμαστικά καθώς και οι πρώτοι αγώνες του Σαββάτου έγιναν στη ώρα τους χωρίς απρόβλεπτα.

Το πρωί της Κυριακής ξημέρωσε με λιακάδα ενώ στην πίστα είχαν διαμορφωθεί λούκια που σε πολλές στροφές ήταν μοναδικά, με αποτέλεσμα να δυσκολεύουν πολύ τις προσπεράσεις καθώς το υπόλοιπο τερέν ήταν βαρύ και η επιλογή «φρέσκιας» γραμμής «φρέναρε» τις μοτοσυκλέτες. Αυτό ήταν το σκηνικό που φιλοξένησε μερικές από τις ωραιότερες μάχες των τελευταίων ετών στο Ελληνικό μοτοκρός.


Στο 1ο σκέλος της μεγάλης κατηγορίας, ο οδηγός της Fantic Παναγιώτης Κουζής (#338 Fantic XXF 450) έδωσε μια επική μάχη με τον αθλητή της Yamaha Γιάννη Τουρατζίδη (#100 Yamaha YZF 450) για την πρώτη θέση της MX1. Ο Τουρατζίδης έφυγε πρώτος στην εκκίνηση με τον Κουζή να ακολουθεί «ρόδα» πίσω του. Ο Κουζής κάνει την πρώτη προσπέραση πάνω σε στροφή εκμεταλλευόμενος κάθε διαθέσιμο χιλιοστό χώρου, βγαίνει μπροστά, αλλά μια πτώση λίγο αργότερα επιτρέπει στον Τουρατζίδη να προσπεράσει ξανά. Μετά από 25 λεπτά έντονων μαχών που κράτησαν τους θεατές κολλημένους στα κιγκλιδώματα και αρκετές επιθέσεις που απέκρουσε με επιτυχία ο αθλητής της Yamaha, o Κουζής κάνει μια παράτολμη επιλογή εξωτερικής γραμμής στη φουρκέτα των μηχανικών, στον τελευταίο γύρο, που τον φέρνει αρκετά μέτρα πίσω από τον Τουρατζίδη στην έξοδο, αλλά του επιτρέπει να «βγει» στην ανηφόρα με μεγαλύτερη ταχύτητα. Πριν το τέλος της ανηφόρας ο Κουζής είναι μπροστά και ολοκληρώνει την προσπέραση στον αέρα, στο άλμα των μηχανικών, χωρίς να κόψει κανένας από τους δύο αθλητές. Το άγγιγμα των οδηγών με μεγάλη ταχύτητα στην απογείωση συνοδεύτηκε από επιφωνήματα αγωνίας από θεατές και μηχανικούς όπως ακούγεται στο σχετικό βίντεο. Ο Παναγιώτης Κουζής αναδείχθηκε έτσι νικητής με εκατοντάδες θεατές να αποθεώνουν την επική μάχη με τον Τουρατζίδη. Στο δεύτερο σκέλος ο Κουζής πήρε την εκκίνηση και χωρίς να απειλείται κέρδισε το σκέλος και τον αγώνα διευρύνοντας το προβάδισμα της Fantic στο πρωτάθλημα στους 11 βαθμούς.

Στην ΜΧ2 ο Δημήτρης Βαγγελάκος (#211 FanticXXF250) μετά από μια κακή εκκίνηση στο 1ο σκέλος ανεβαίνει αρκετές θέσεις και τερματίζει 7ος ενώ κάνει ένα καταπληκτικό 2ο σκέλος με συνεχείς μάχες που ξεσήκωσαν τους θεατές με τους αναβάτες από την 3η μέχρι και την 10η θέση από τον 1ο μέχρι και τον τελευταίο γύρο, τερματίζοντας τελικά 5ος για 7η θέση overall. Πολύ καλό αγώνα έκανε στην MX2 και ο Ηλίας Καραγιάννης (#74 FanticXXF250) που τερμάτισε 13ος και 15ος για 14ος overall, σε μια εξαιρετικά ανταγωνιστική κατηγορία με συνεχείς μάχες για κάθε θέση.

Στην ΜΧ OPEN ο Χρήστος Κοτούλας (#5, FanticXXF450) έκανε μια καταπληκτική εκκίνηση στο 1ο σκέλος και έμεινε «κολλημένος» πίσω από τον πρωτοπόρο για αρκετούς γύρους, πριν ο οδηγός της Fantic«πιάσει» τους αργούς που τον καθυστέρησαν και τον ανάγκασαν να «ρίξει» ρυθμό τερματίζοντας τελικά στην 3η θέση. Το ίδιο σχεδόν σκηνικό επαναλήφθηκε στο 2ο σκέλος στο οποίο ο Κοτούλας τερμάτισε τελικά 4ος για την 4η overall σε ισοβαθμία με τον 3ο αναβάτη, δείχνοντας όμως με τους χρόνους των ταχύτερων γύρων του πως έχει την ταχύτητα για να διεκδικήσει το 1ο σκαλί του βάθρου της MX Open.
Στην ΜΧ125 ο Λευτέρης Παπαδάκης (#177,FanticXX125)εγκατέλειψε μετά από πτώση στο 1ο σκέλος ενώ έκανε ένα καλό αγώνα στο 2ο σκέλος κατακτώντας την 9η θέση της κατηγορίας, για 11ος overall δείχνοντας πως είναι στο σωστό δρόμο μετά τον τραυματισμό του.

Δεν αγωνίστηκε ο Δημήτρης Μπαξεβάνης (#131, FanticXXF450) και ο Παναγιώτης Κεραμιδάς (#777 , FanticXX125)που αναρρώνουν από τραυματισμούς.

Ο 3ος αγώνας του Ελληνικού πρωταθλήματος είναι πια ιστορία και η αγωνιστική ομάδα της Fantic Motor Hellas ταξιδεύει την ερχόμενη Κυριακή στην Καρδίτσα όπου θα προσπαθήσει να διατηρήσει την κορυφαία θέση και στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα Enduro. Ανανεώνει το ραντεβού της με τους φανατικούς θεατές του Motocross για 27 & 28 Μαΐου στην επόμενη στάση του πρωταθλήματος MX στην Πτολεμαΐδα, υποσχόμενη σε όλους τους θεατές Enduro και Motocross πως οδηγοί και μηχανικοί «θα τα δώσουν όλα» για το καλύτερο δυνατό αποτέλεσμα ζητώντας ως ανταμοιβή απλά να είστε όλοι εκεί.

Παναγιώτης Κουζής με Fantic στην κορυφή του Πανελλήνιου Πρωταθλήματος Motocross μετά από τον συγκλονιστικό αγώνα της Σπερχειάδας gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: