Πόλεμος στην Ουκρανία: Η αντεπίθεση «δεν προχωρά τόσο γρήγορα», παραδέχεται το Κίεβο

Η αντεπίθεση του Κιέβου, που συναντά την αντίσταση των ρωσικών δυνάμεων, “δεν προχωρά τόσο γρήγορα”, παραδέχθηκε σήμερα ο επικεφαλής των υπηρεσιών της ουκρανικής προεδρίας Αντρέι Γέρμακ.

“Σήμερα, η αντεπίθεση δεν προχωρά τόσο γρήγορα”, δήλωσε ο Γέρμακ απευθυνόμενος σε μια μικρή ομάδα εκπροσώπων μέσων ενημέρωσης, ανάμεσά τους το Γαλλικό Πρακτορείο, αναγνωρίζοντας ότι οι μάχες είναι δύσκολες. “Αν δούμε ότι κάτι δε προχωρά όπως πρέπει, θα το πούμε. Κανείς δεν θα ωραιοποιήσει” την κατάσταση, πρόσθεσε.

Ο Γέρμακ δήλωσε επίσης ότι οι δυτικοί σύμμαχοι δεν ασκούν πίεση στο Κίεβο γι αυτό το θέμα. “Δεν υπάρχει καμιά πίεση, μόνο μια ερώτηση: πώς μπορούμε ακόμη να σας βοηθήσουμε;”, ανέφερε.

“Όλοι στον κόσμο καταλαβαίνουν ότι είναι αδύνατο να ασκηθεί πίεση στην Ουκρανία”, δήλωσε επίσης ο Γέρμακ, ο οποίος θεωρείται το δεξί χέρι του προέδρου Βολοντίμιρ Ζελένσκι.

Η Ουκρανία δεν θα διαπραγματευτεί με τη Ρωσία όσο τα στρατεύματα της Μόσχας θα βρίσκονται στο ουκρανικό έδαφος, υποστήριξε επίσης ο Γέρμακ.

“Η θέση μας είναι πολύ ξεκάθαρη. Ακόμη και η σκέψη γι αυτές τις διαπραγματεύσεις δεν είναι δυνατή παρά μετά την αποχώρηση των ρωσικών στρατευμάτων από το έδαφός μας”, δήλωσε ο αξιωματούχος. “Όλος ο κόσμος καταλαβαίνει ότι δεν θα μιλήσουμε στους Ρώσους” πριν από αυτό.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: