Πόλεμος στην Ουκρανία – Φον ντερ Λάιεν: Η Ρωσία πρέπει να πληρώσει για τα εγκλήματα πολέμου

Η Ρωσία θα πρέπει να «πληρώσει για τα εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν στην Ουκρανία» τόνισε σε ανάρτησή της στο Twitter, η πρόεδρος της Επιτροπής της ΕΕ, Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν.

Χαρακτηρίζει επίσης την καταστροφή του φράγματος Νόβα Καχόβκα: «εξωφρενική επίθεση σε αστική υποδομή [που] θέτει σε κίνδυνο χιλιάδες ανθρώπους στην περιοχή της Χερσώνας».

Επιβεβαιώνει επίσης ότι η ΕΕ έχει δεσμεύσει τον μηχανισμό πολιτικής προστασίας της, ο οποίος θα «παραδώσει γρήγορα» αντλίες υδάτων, πυροσβεστικούς σωλήνες, κινητούς σταθμούς καθαρισμού νερού και βάρκες σε όσους επλήγησαν μετά την έκρηξη του φράγματος.

Τα μηνύματα ΗΠΑ και Καναδά

Οι Ηνωμένες Πολιτείες «ανησυχούν πολύ» μετά τις αναφορές για την έκρηξη στο ελεγχόμενο από τη Ρωσία φράγμα στην Ουκρανία και προσπαθούν να μάθουν περισσότερα για τις πιθανές επιπτώσεις, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της κυβέρνησης Μπάιντεν.

Ο Καναδός πρωθυπουργός Τζάστιν Τριντό δήλωσε σήμερα ότι η καταστροφή του φράγματος στην Ουκρανία «είναι ένα ακόμη παράδειγμα των τρομακτικών συνεπειών της παράνομης εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία».

Ο Τριντό μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Οτάβα είπε ότι η καταστροφή είναι «απόλυτα ολέθρια για τις ζωές και τον βιοπορισμό σε όλη την περιοχή».

Ουκρανία και Ρωσία επιρρίπτουν η μία στην άλλη την ευθύνη για την κατάρρευση του φράγματος.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: