Ποιος μπορεί να σταματήσει τη Γιούβε;

Παρά την κούραση που υπήρχε από την εξοντωτική αναμέτρηση, τόσο αγωνιστικά μετά από 120 λεπτά αγώνα, όσο και ψυχολογικά με τον τρόπο που ήρθε ο αποκλεισμός, ισοφάριση της Μπάγερν στο 91′, η «Μεγάλη Κυρία» φιλοδώρησε την Τορίνο με 4 γκολ στο ντέρμπι της πόλης.

Οι παίκτες του Μασιμιλιάνο Αλέγκρι βρήκαν τα αποθέματα να φτάσουν στη νίκη και μάλιστα με ευρύ σκορ, με τον ίδιο να δηλώνει ότι «το Μόναχο έχει διαγραφεί».

Όσον αφορά τον αγώνα, δεν παρέλειψε να ρίξει τα «βέλη» του στους αντιπάλους για την αγωνιστική τους συμπεριφορά λέγοντας «μπορούσαν να μας νευριάσουν και να μας κάνουν να βγούμε από το γήπεδο τραυματίες. Σε αυτό πρέπει να δουλέψουμε και να μεγαλώσουμε», ενώ αρνήθηκε να σχολιάσει οτιδήποτε για τους διαιτητές.

Κάτι που έκανε και με το παραπάνω ο ομόλογός του της «Γκρανάτα», Τζιανπιέρο Βεντούρα, με τους γηπεδούχους να «βράζουν» εναντίον του Ριτσόλι.

«Πίστευα πως είναι από τους καλύτερους διαιτητές στον κόσμο αλλά το τέρμα για το 2-2 ήταν κανονικό και οι Μπονούτσι, Άλεξ Σάντρο έπρεπε να αποβληθούν», τα λόγια του Ιταλού τεχνικού με σαφή αναφορά στο, κακώς όπως φάνηκε και από τα ριπλέι, ακυρωθέν τέρμα του Μάξι Λόπεζ με το οποίο το παιχνίδι ερχόταν στα ίσα.

Ο Τζίτζι ξεπέρασε τον Ρόσι

Μπορεί ο Τζιανλουίτζι Μπουφόν να μάζεψε τη μπάλα από τα δίχτυα του μετά την εύστοχη εκτέλεση πέναλτι του Μπελότι στο 48′, μετά το 64ο λεπτό του Σαμπντόρια-Γιουβέντους στις 10 Ιανουαρίου, όταν ο Κασάνο μείωσε για τους Γενοβέζους σε 1-2, τα λεπτά αυτά όμως που πέρασαν μέχρι εκείνη τη στιγμή αρκούσαν για να περάσει τα 929′ του Σεμπαστιάνο Ρόσι (Μίλαν 1993-94) και με 973 λεπτά να γίνει πλέον ο ρέκορντμαν σε χρόνο απαραβίαστης εστίας στην ιστορία της Serie A, ενώ μετράει τους περισσότερους αγώνες «καθαρού τέρματος» μη έχοντας δεχτεί γκολ σε 257 αγώνες!

Ο 38χρονος «πορτιέρε» με αυτή του την επίδοση ανέβηκε στην 5άδα όλων των εποχών των κορυφαίων πρωταθλημάτων της Ευρώπης, στην πρώτη θέση της οποίας βρίσκεται ο Έντβιν Φαν Ντερ Σάαρ (Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ 2008-09) με 1311 λεπτά, με δεύτερο τον Ρεσίνο Γκόμεζ (Ατλέτικο Μαδρίτης 1990-91) με 1275′ και τρίτο τον Γκαετάν Χουάρντ (Μπορντό 1992-93) στα 1176′, ενώ πάνω από τον αρχηγό της Γιούβε στην τέταρτη θέση είναι με 1025 λεπτά ο Πέτρ Τσεχ (Τσέλσι 2004-05).

Ο «Πιπίτα» κράτησε ζωντανό το ενδιαφέρον

Ο Γκονζάλο Ιγκουαΐν έχει αναγάγει το πρωτάθλημα σε προσωπική υπόθεση. Με δύο ακόμα γκολ ο Αργεντινός επιθετικός οδήγησε τη Νάπολι στην ανατροπή και στη νίκη απέναντι στη Τζένοα που μέχρι τότε είχε παγώσει όχι μόνο το «Σαν Πάολο» αλλά ολόκληρη την πόλη!

Με 13 τέρματα στους 12 τελευταίους αγώνες ο Ιγκουαΐν έφτασε συνολικά τα 29 έχοντας πλέον στόχο να καταρρίψει την καλύτερη επίδοση πρώτου σκόρερ στην ιστορία του Καμπιονάτο που κατέχει ο «Μιλανίστα» Σουηδός Γκούναρ Νόρνταλ με 35 από τη σεζόν 1949-50!

«Θα είναι 8 τελικοί, εμπρός όλοι μαζί για να κάνουμε το όνειρο πραγματικότητα», τα λόγια του παίκτη που λατρεύεται σαν Θεός από τους οπαδούς των «παρτενοπέι».

Δεν νίκησε, αλλά βγήκε κερδισμένη

Ο λόγος για τη Ρόμα. Οι «τζιαλορόσι» ισοφαρίζοντας την Ίντερ στο τελευταίο δεκάλεπτο, γλίτωσαν την ήττα και διατήρησαν τη διαφορά ασφαλείας από τους «νερατζούρι» (στο +5), όπως και από τη Φιορεντίνα η οποία μία μέρα μετά έκανε «δώρο» στους Ρωμαίους μένοντας στο 0-0 με την Φροζινόνε πετώντας άλλη μία ευκαιρία.

Έτσι συμπληρώθηκαν τέσσερις συνεχόμενοι αγώνες χωρίς νίκη για τους «βιόλα» που μετρούν 3 ισοπαλίες και μία ήττα με τον προπονητή τους Πάουλο Σόουζα να αποχαιρετά το Τσάμπιονς Λιγκ. «Πρακτικά ο στόχος έχει ξεθωριάσει, όποιος είναι μπροστά δεν κάνει λάθη και εμείς κουραζόμαστε. Είμαστε πολύ μακριά».

Αντιθέτως στην Ίντερ το πιστεύουν ακόμα. Σε αυτό συντελεί και η εξαιρετική εμφάνιση στο «Ολίμπικο», αλλά και το «ξύπνημα» του Ίβαν Πέρισιτς ο οποίος μετρά 4 γκολ σε συνεχή παιχνίδια με τον Κροάτη να αποδεικνύει για μία ακόμα φορά πως ο Μάρτιος είναι ο μήνας του. «Οι επόμενοι 3-4 αγώνες θα είναι πολύ σημαντικοί», δήλωσε ο Ρομπέρτο Μαντσίνι που δεν το βάζει κάτω.

Στη Ρόμα τα συναισθήματα είναι ανάμεικτα. Επικρατεί ικανοποίηση για τη διατήρηση της διαφοράς αλλά και προβληματισμός για την απόδοση του Έντιν Τζέκο. Ο 30χρονος Βόσνιος επιθετικός, με 9 γκολ σε 33 παρουσίες τη φετινή σεζόν, δίνει υπόσταση στην επίθεση, αλλά σπαταλά πολλές ευκαιρίες όντας άστοχος.

Ο Μπάκα ξύπνησε, η Μίλαν όχι

Τρίτο σερί ανεπιτυχές αποτέλεσμα για τους «ροσονέρι» που φαίνεται να «σκάνε» σε ένα κρίσιμο χρονικά σημείο της σεζόν.

Ελάχιστη φαντασία, λίγη ποιότητα, καθόλου προσωπικές ενέργειες, αυτοματισμοί ούτε κατά φαντασία. Η Μίλαν παίζει βαρετά και αυτό της στοίχισε σε ένα ακόμα παιχνίδι μένοντας στο 1-1 με τη Λάτσιο.

«Μας λείπει μόνο το γκολ», ισχυρίστηκε ο τεχνικός της ομάδας του Μιλάνο Σίνισα Μιχαΐλοβιτς που φαίνεται πως βλέπει κάτι διαφορετικό εντός αγωνιστικού χώρου από τους υπόλοιπους, ενώ σε σχετική ερώτηση για το μέλλον του δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο να αποτελέσει παρελθόν λέγοντας με φυσικότητα «μπορεί να συμβεί».

Η αλήθεια είναι πως ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι σκέφτεται την απομάκρυνση του Σέρβου εάν συνεχιστούν τα άσχημα αποτελέσματα και οι κακές εμφανίσεις προκειμένου να αφυπνίσει την ομάδα εν όψει του τελικού κυπέλλου Ιταλίας στις 21 Μαΐου στο «Ολίμπικο» της Ρωμης με αντίπαλο την Γιουβέντους. Όσο για τον αντικαταστάτη του αυτός έχει ήδη βρεθεί.

Η διοίκηση έχει αποφασίσει σε ένα τέτοιο σενάριο την τεχνική ηγεσία να αναλάβει ο Μάριο Μπρόκι, πρώην ποδοσφαιριστής του συλλόγου και νυν προπονητής των ακαδημιών.

Carp-i-e Diem

Η Κάρπι ζει στο έπακρο, παλεύει το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά, ζει τον κάθε αγώνα και με το δεύτερο συνεχόμενο τρίποντο, κερδίζοντας αυτή τη φορά την Ελλάς στη Βερόνα, είναι εκτός ζώνης του υποβιβασμού, ακόμα κι αν αυτό συμβαίνει σε ισοβαθμία με την Παλέρμο (28 β.) η οποία εάν το πρωτάθλημα τελείωνε χθες, θα αγωνιζόταν την επόμενη σεζόν στη Serie Β παρ’ όλη την προσπάθεια που κατέβαλε και είχε ως αποτέλεσμα τον βαθμό της ισοπαλίας με αντίπαλο το Έμπολι στη Τοσκάνη.

Η Φροζινόνε (27 β.) μπορεί να βρίσκεται στο -1 από τους δύο, πήρε ωστόσο ένα «χρυσό» βαθμό στην έδρα της με τη Φιορεντίνα και έχει κάθε λόγο να ελπίζει.

Σε δύσκολη θέση τόσο η Ουντινέζε (31 β.) που απέσπασε ισοπαλία εκτός από τη Σασουόλο, όσο και η Σαμπντόρια (32 β.) που υπέστη ήττα-σοκ από την Κιέβο στη Γένοβα και έχασε την ευκαιρία να «αναπνεύσει» βαθιά, κάτι που πέτυχαν οι Βερονέζοι και μπήκε σε μπελάδες.

«Οξυγόνο» για την Αταλάντα που επικράτησε της Μπολόνια στο Μπέργκαμο με τον Έντι Ρέγια να σώζει το «κεφάλι» του, καθώς σε περίπτωση αρνητικού αποτελέσματος είχε ειδοποιηθεί πως θα αποχωρούσε από το κλαμπ.

Η μάχη της παραμονής στις τελευταίες 8 αγωνιστικές αναμένεται σκληρή και οι ανακατατάξεις εβδομάδα με την εβδομάδα συνεχείς.

Δημήτρης Λιαργκόβας

Πηγή: sport-fm.gr

athlitika

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: