Ποιοι αγόρασαν τα πολυτελή ακίνητα του Δημοσίου;

Ποιοι αγόρασαν τα πολυτελή ακίνητα του Δημοσίου;

Προς 41 εκατ. πωλήθηκαν τελικά τα τέσσερα από τα έξι ακίνητα του Δημοσίου στο εξωτερικό, σε , Βρυξέλλες, Βελιγράδι και Λευκωσία, στο πλαίσιο του διαγωνισμού του ΤΑΙΠΕΔ.

Το μεγαλύτερο τίμημα, ύψους 27,46 εκ. ευρώ συγκέντρωσε η διατηρητέα μονοκατοικία 810 τ.μ. στο πολυτελές Holland Park του Λονδίνου που πωλήθηκε στον μεγαλοεπενδυτή Ρίτσαρντ Ντέιτς και τη Βρετανίδα σύζυγό του Μαρίνα Νάτσεβα.

Ο Ντέιτς είναι μεγαλοεπενδυτής με προσωπική περιουσία πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, ενώ έχει ιδρύσει και διευθύνει το hedge fund Capital Group, που εδώ και καιρό έχει βάλει στο την ελληνική αγορά.

Η εκκίνησης για το ακίνητο του Λονδίνου ήταν 22 εκατ. στερλίνες.

Το οικόπεδο των 8 στρεμμάτων στη Λευκωσία πωλήθηκε στον κυπριακό κατασκευαστικό όμιλο Tofarco του Λάκη Τοφαρίδη έναντι 8,3 εκατ. ευρώ.

Η τιμή εκκίνησης ήταν τα 5 εκατ. ευρώ.

Το 9όροφο κτίριο των Βρυξελλών πωλήθηκε στη βελγική επενδυτική εταιρεία ακινήτων Home Invest Belgium έναντι 3,24 εκατ. ευρώ και τέλος το κτίριο στο Βελιγράδι αγοράστηκε από το σέρβικο όμιλο KM6 Consortium, έναντι 2,075 εκ. ευρώ.

Το ποσό αυτό είναι σύμφωνα με την ΤΑΙΠΕΔ υψηλότερο κατά 13,6% από τις τιμές εκκίνησης των τεσσάρων αυτών ακινήτων.

Αντίθετα για τα ακίνητα στη Λιουμπλιάνα και τη Τασκένδη αποφασίστηκε να επαναπροκηρυχθεί ο σε 15 ημέρες καθώς δεν υποβλήθηκε καμία .

fpress.gr
Ποιοι αγόρασαν τα πολυτελή ακίνητα του Δημοσίου; Ποιοι αγόρασαν τα πολυτελή ακίνητα του Δημοσίου;

Ποιοι αγόρασαν τα πολυτελή ακίνητα του Δημοσίου;

Tags: , , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: