Πλήρωμα του ΕΚΑΒ αρνήθηκε να μεταφέρει 7χρονο κοριτσάκι που κινδύνευε στην Αθήνα

Ο πατέρας ενός 7χρονου κοριτσιού υποστηρίζει ότι το ΕΚΑΒ στα Ιωάννινα δεν εκτέλεσε διακομιδή του παιδιού του στο Παίδων της Αθήνας, επειδή έληγε η βάρδια του πληρώματος. Το ΕΚΑΒ αρνείται το περιεχόμενο της καταγγελίας, αλλά ο πατέρας της 7χρονης στα Γιάννενα επιμένει.

Σύμφωνα με τα όσα καταγγέλλει ο πατέρας αναγκάστηκε να μεταφέρει μόνος το παιδί του στο νοσοκομείο. Σύμφωνα με το Mega, η μικρή νοσηλευόταν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ιωαννίνων και την Κυριακή κρίθηκε αναγκαία η διακομιδή της στο νοσοκομείο Παίδων στην Αθήνα, καθώς είχε απόστημα στην τραχηλική χώρα και κινδύνευε να πάθει ασφυξία.

Τι συνέβη

Στις 02:00 τα ξημέρωματα η παιδίατρος κάλεσε το ΕΚΑΒ Ιωαννίνων προκειμένου να διακομιστεί στο Παίδων, ωστόσο μία ώρα αργότερα το ΕΚΑΒ τους ενημέρωσε ότι δεν μπορούσε να γίνει η μεταφορά γιατί έληγε η βάρδια του πληρώματος.

Ο τηλεφωνητής του ΕΚΑΒ του είπε πως το πλήρωμα αρνείται τη διακομιδή γιατί 8 η ώρα έληγε η βάρδιά του. Μάλιστα, συνέστησε να καλέσει το 166 και να γίνει επίσημα το αίτημα για να μπορεί να πραγματοποιηθεί.

Στις 02:20 γιατρός με τον πατέρα καλούν το 166 και κάνουν το αίτημα για ασθενοφόρο. Στις 3.30 τους καλούν από το ΕΚΑΒ και τους είπαν πως θα ήταν οριακό αν θα προλάβει το ασθενοφόρο να φτάσει στο Παίδων καθώς στις 8 τέλειωνε η βάρδιά του.

Ο πατέρας αποφάσισε στις 4.25 το πρωί να φύγει από τα Γιάννενα με το αυτοκίνητό του και να είναι στις 7.30 το πρωί στο Παίδων.

ΕΛΛΑΔΑΕΚΑΒΙωαννινανοσοκομειοπαιδι
Μοιράσου το άρθρο
Print

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: