Πιο δυναμικό το νέο Mitsubishi Space Star 2016

Tου Πέρη Χαλάτση

 

Δεν πρόλαβε να περάσει χρόνος μετά την αποκάλυψη του, στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Los Angeles, τον περασμένο Νοέμβριο και η ελληνική εταιρία πρόλαβε και έφερε το νέο Space Star. Το  Ευρωπαϊκό ντεμπούτο του, το 2016 Space Star το έκανε τον Ιανουάριο στο Σαλόνι των Βρυξελών.

Ήταν η πιο όμορφη παρουσίαση που έγινε τα τελευταία χρόνια επί ελληνικού εδάφους. Η καλύτερα παρουσίαση εν πλώ αφού έγινε πάνω σε πλοίο.

Το Space Star Intense MY16 MT   πωλείται  12.990 ευρώ και το  Space Star Intense MY16 CVT  πωλείται  14.350 ευρώ.

Οι πιο σημαντικές αλλαγές που έγιναν είναι:

Στην νέα εμπρός και  πίσω σχεδίαση, στα νέα   χρώματα και στις  ταπετσαρίες.

Στον εξοπλισμό και στο σαλόνι.

Στην βελτιωμένη δυναμική συμπεριφορά.

Στα νέα  χαρακτηριστικά (όπως Hill Start Assist, Multifunction GPS Navigation (Smartphone-link)…)

Στο νέο Space Star  -όποιος γνωρίζει αρκετά από το προηγούμενο μοντέλο- θα παρατηρήσει αμέσως  τις νέας σχεδίασης ζάντες που είναι 15 ιντσών.

Στο εσωτερικό δεν χρειάζεται και πολλά για να καταλάβεις την αναβαθμισμένη ποιότητα των υλικών. Νέο, μαλακό, με τρισδιάστατη πλέξη ύφασμα καθισμάτων ,με αρκετές  δίχρωμες υφασμάτινες επενδύσεις και αντίθετη ραφή. Διατίθεται σε αποχρώσεις full black και black and ivory.

Ωστόσο κάποιες επιφάνειες με πλαστικά εξακολουθούν να είναι σκληρές, χωρίς όμως να ενοχλούν. Το τιμόνι έχει δερμάτινη επένδυση.   Ανασχεδιασμένος είναι και ο πίνακας οργάνων.

Το συνολικό μήκος του νέου Space Star φτάνει τα 3.795 χιλιοστά. Υπάρχει μια σχετική αύξηση. Διατήρησαν  τις συνολικές συμπαγείς διαστάσεις αυξάνοντας ελαφρώς μόνο το συνολικό μήκος του. Για να φτάσουν τα  3.795 mm χρειάστηκε να το μεγαλώσουν κατά  85 mm. Έτσι βελτίωσαν τη ροή του αέρα μπροστά και πίσω.

Μην περιμένετε με + 85 mm να σας πουν οι επιβάτες ότι παρατήρησαν και τεράστιες διαφορές στο εσωτερικό. Ας μην ξεχνάμε ότι πρόκειται για ένα μικρό αυτοκίνητο που ανήκει στην κατηγορία Β που έχει ικανοποιητικούς χώρους για τους επιβάτες και 235 λίτρα για τις αποσκευές τους.

Μπορούμε να πούμε ότι είναι λίγο μακρύτερο, λίγο φαρδύτερο και λίγο χαμηλότερο. Το σημαντικό είναι ότι διατήρησαν το συνδυασμό οικονομία στα καύσιμα και χαμηλές εκπομπές CO2 .

Το σχεδιαστικό τμήμα της Mitsubishi  ανακοίνωσε αρκετές  αναβαθμίσεις σε εμφάνιση και  αίσθηση. Ωστόσο θα μπορούσαν να είχαν προχωρήσει και στη ρύθμιση του τιμονιού κατά μήκος γιατί ρυθμίζεται μόνο καθ ύψος καθώς επίσης να είχαν μεγαλώσει το διάδρομο της θέσης του οδηγού. Για να βρίσκει πιο εύκολα ο οδηγός την ιδανική του θέση.

Αλλαγές και βελτιώσεις έγιναν στη  σκληρότητα  των ελατηρίων αλλά και στις αποσβέσεις  των αμορτισέρ. Αύξησαν την  ακαμψία  του εμπρός τμήματος  και βελτίωσαν τη  συμπεριφορά και την ευστάθεια του αυτοκινήτου  μειώνοντας τις κλίσεις του αμαξώματος.

Το  Space Star στο δρόμο είναι ευχάριστο και το βασικότερο ευέλικτο. Σύντομα θα το οδηγήσουμε  σε όλα τα εδάφη και θα σας μεταφέρουμε περισσότερες λεπτομέρειες.

Είναι οικονομικό και σύμφωνα με τις εργοστασιακές τιμές χρειάζεται 4,3 λίτρα/100 χλμ.

Ο  συντελεστής αεροδυναμικής αντίστασης cd:0.27, θεωρητικά είναι ο χαμηλότερος για αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.

 

Κινητήρες

Οι κινητήρες του Space Star είναι 3 –κύλινδροι  και χρησιμοποιούν ως καύσιμο τη βενζίνη. Ο μικρός των 1000 κ.εκ αποδίδει  71 ps / 88 Nm .

Ο μεγαλύτερος  1.2 liter αποδίδει  80 ps / 106 Nm) και έχει  σύστημα μεταβλητού χρονισμού βαλβίδων της Mitsubishi Motors MIVEC (Mitsubishi Innovative Valve timing Electronic Control system).

Το  σύστημα Auto Stop and  Go βοηθάει στην οικονομικότερη οδήγηση.

Από τους κατασκευαστές επισημάνθηκε η  τεχνολογία ευφυούς αισθητήρα μπαταρίας Intelligent Battery Sensor με λειτουργία αναγεννητικής πέδησης Regenerative Braking System.

Τα Space Star συνδυάζονται με κιβώτια  5-ταχυτήτων ή INVECS-III CVT.

Ο τρίκυλινδρος κινητήρας MIVEC των 1.200 κυβικών με τους 80 ίππους και τα 10,8  ροπής κάνει καλή δουλειά στο δρόμο. Ευχάριστη οδήγηση.

Σύμφωνα με τις εργοστασιακές μετρήσεις από 0-100 χλμ. χρειάζεται  11,7″ και η τελική του φθάνει τα 180 χλμ./ώρα.

Στο εσωτερικό, ο πίνακας οργάνων είναι πιο κομψός  με λευκό φωτισμό (αντί πορτοκαλί), λευκό σε μαύρο φόντο (αντί μπλε σε μαύρο). Χρωμιωμένοι  είναι οι δακτύλιοι οργάνων ενώ νέα χαρακτηριστικά υπάρχουν για την εξωτερική θερμοκρασία   και για την προειδοποίηση πάγου που είναι σε ψηφιακή ένδειξη.

Νέος είναι και ο πίνακας ελέγχου συστήματος κλιματισμού (τρία περιστροφικά χειριστήρια/ένας μοχλός με πινελιές χρωμίου για το μηχανικό A/C (auto A/C εξακολουθεί να διατίθεται με ηλεκτρικά χειριστήρια).

Επίσης προσφέρονται και νέα χαρακτηριστικά:

*Κρυφός υποδαπέδιος θάλαμος κάτω από το χώρο αποσκευών για πρόσθετη ασφάλεια –δημιουργείται μία επίπεδη επιφάνεια όταν το πίσω κάθισμα είναι αναδιπλωμένο.

*Διατίθεται τώρα λειτουργία Digital Audio Broadcasting (DAB)

* Η χαρτογράφηση του συστήματος διεύθυνσης με ηλεκτρική υποβοήθηση έχει αλλάξει με σκοπό τη βελτίωση ακρίβειας και ελέγχου.

* Ένα σύστημα Hill Start Assist (HAS) προσφέρεται τώρα στάνταρ σε όλα τα μοντέλα, συμπεριλαμβανομένων και όσων εφοδιάζονται με μηχανικό κιβώτιο.

Το  2016 Space Star που είναι άμεσα διαθέσιμο  στη χώρα μας, προσφέρεται με το νέο σύστημα Multifunction GPS Navigation.

Η ελληνική εταιρία που ανακοίνωσε ότι είναι διαθέσιμες και οι δύο εκδόσεις του νέου αυτοκινήτου ,με δύο νέα χρώματα : Wine Red (ιριδίζον) και Sunrise Orange (μεταλλικό),  παρέχει 5 χρόνια εργοστασιακής εγγύησης και πέντε ετών δωρεάν οδική βοήθεια.

 

16MY_SpaceStar_EL_EU_specs

Πιο δυναμικό το νέο Mitsubishi Space Star 2016

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: