Πενήντα χρόνια Transit (pics)

Πενήντα Transit (pics)

Πενήντα χρόνια Transit (pics)

 Από τότε που το πρώτο όχημα έφυγε από τη γραμμή παραγωγής του Langley, Αγγλία, στις 9 Αυγούστου 1965, έχουν κατασκευαστεί σχεδόν 8 εκατομμύρια αντίτυπα των μεγαλύτερων Transit και Transit Custom, καθώς το Transit εξελίχθηκε από ένα μεμονωμένο σε ολόκληρη οικογένεια επαγγελματικών οχημάτων.

Στοιχισμένα το ένα πίσω από το άλλο, τα 50 χρόνια Transit θα μπορούσαν να καλύψουν την περίμετρο της Γης, αφού κατά μέσο όρο ένα νέο Transit πωλείται κάθε 180 δευτερόλεπτα.

Η πιο πρόσφατη, εκτεταμένη γκάμα Transit περιλαμβάνει τέσσερα νέα μοντέλα .

Έχοντας λανσαριστεί την ίδια χρονιά που ο πρώτος περπάτησε στο διάστημα, το Transit είχε άμεση απήχηση, παρέχοντας πρακτική υποστήριξη σε ακμάζουσες οικονομίες της Ευρώπης. Το Transit έχει εξελιχθεί με μία τεράστια γκάμα αμαξωμάτων και εκδόσεων: από van διανομών μέχρι ανατρεπόμενα φορτηγά και αυτοκινούμενα τροχόσπιτα αλλά και τολμηρές ειδικές εκδόσεις, όπως τα Supervan με κινητήρα V8 της Cosworth.

Η αυξανόμενη δημοτικότητα επιτάχυνε την παραγωγή του Transit, έτσι μετά το πρώτο ορόσημο του ενός εκατομμυρίου το 1976, ακολούθησαν τα επόμενα το 1985, 1994, 2000, 2005, 2010 και 2013. Λόγω της ζήτησης για το μικρότερο Transit Connect και το compact νέο Transit Courier, η συνολική παραγωγή Transit υπολογίζεται ότι θα ξεπεράσει τα 9 εκατομμύρια μέσα στο2015.

Τα Transit έχουν λανσάρει επίσης μία σειρά τεχνολογικών καινοτομιών για επαγγελματικά αυτοκίνητα που συμβάλλουν στη βελτίωση των επιδόσεων, της άνεσης και της ασφάλειας, με χαρακτηριστικά όπως: πλαϊνές πόρτες φόρτωσης, ελαστικά ράντιαλ και προβολείς αλογόνου, κινητήρες diesel άμεσου ψεκασμού, κλειδαριές υψηλής ασφάλειας και στάνταρ ABS. Τα τελευταία μοντέλα έχουν προσθέσει προηγμένες τεχνολογίες όπως Adaptive Cruise Control και Lane Keeping Alert.

Η επιτυχία του Transit έχει οδηγήσει σε επέκταση της παραγωγής και εκτός Ευρώπης, όπως στις εγκαταστάσεις του Nanchang, στην με το στρατηγικό εταίρο της Ford Jiangling Motors Corp .

Η επέκταση της παραγωγής και των πωλήσεων Transit έκανε ένα ακόμα σημαντικό βήμα στα μέσα του 2014 καθώς το Transit κυκλοφόρησε για πρώτη φορά στη Β. , κάτι που το βάζει συνολικά σε 118 αγορές και έξη ηπείρους.

Tags: , , , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: