Πέντε διαφορετικές πίτες: Μελτζανοτυρόπιτα ,σπανακοτυρόπιτα , κολοκυθοτυρόπιτα, πιπερπιτα και πρασοτυρόπιτα

Ολα είναι τσιγαρισμένα με κρεμμύδι δηλαδή το σπανάκι, το κολοκύθι, οι πιπεριές (έβαλα όλα τα χρώματα),τις μελιτζάνες τις έψησα πρώτα και μετά τις τσιγάρισα .

Υλικά για την ζύμη

  • Σε μπολ βάζουμε 800gr αλεύρι
  • λίγο αλάτι
  • 1-2κ.σ. σπορέλαιο
  • νερό όσο πάρει για να γίνει η ζύμη μαλακή όχι να κολλάει

Αφού πλάσουμε χωρίζουμε τη ζύμη σε 21 μπαλάκια.

Σε ένα μπρίκι μεγάλο (να παίρνει δύο φλιτζάνια του τσαγιού) βάζουμε λίγο ελαιόλαδο, λίγο βιταμ ή fast και λίγο σπορέλαιο .Το σπορέλαιο να είναι σε ποσότητα παραπάνω. Το μπρίκι γεμάτο.

Στο μάτι μέχρι να λιώσει η μαργαρίνη.

Με πινέλο αλείφουμε το ταψί και παίρνουμε 6 μπαλάκια ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια βουτυρώνουμε τα 5 κλείνουμε με το έκτο και ανοίγουμε ένα μεγάλο φύλλο.

Το βάζουμε στο ταψί. Αλείφουμε ξανά με πινέλο και ανοίγουμε με την ίδια διαδικασία το δεύτερο φύλλο. Το βάζουμε πάνω στο πρώτο ξανά αλείφουμε με το πινέλο Και βάζουμε τη γέμιση (Αν την κάνουμε ανάμεικτη βάζουμε περίπου 600gr φέτα και 600 gr σπανάκι ή ότι άλλο θέλουμε, σκέτη τυρόπιτα γύρω στο 1kgr φέτα 5 αυγά και λίγο πιπέρι).

Ρίχνουμε τη γέμιση στο ταψί και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα άλλα δύο φύλλα με τη διαφορά ότι θα είναι από 5 μπαλάκια το κάθε φύλλο.

Χαράζουμε από τη μια πλευρά σε λωρίδες και ρίχνουμε το υπόλοιπο που έχει μείνει στο μπρίκι .Ψήνουμε στους 180°-200°C μέχρι να ροδίσει.

Στην αρχή μπορεί να φουσκώσει το φύλλο τρυπάμε με ένα πιρούνι για να πέσει. Μετά……..

Καλή απόλαυση

Μαριάννα Μπισούκη

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: