Πάτρα: Τρέχουν στην ΕΚΠΟΙΖΩ για να σώσουν το σπίτι τους

Τετραπλασιάστηκε η προσέλευση στο γραφείο της ΕΚΠΟΙΖΩ στην Πάτρα, για ένταξη στο νόμο Κατσέλη και επικαιροποίηση στοιχείων, για όσους έχουν ήδη ενταχθεί σε αυτόν, παρατηρείται από τον Νοέμβριο, αναφέρει στο thebest o συντονιστής του γραφείου,Τάσος Νικολαδάκης.

Όπως επισημαίνει, δανειολήπτες ζητούν να ενταχθούν στο νόμο Κατσέλη καθώς πολύς κόσμος που περίμενε ένα θετικό νομοθέτημα απογοητεύτηκε και τώρα βλέπει ως ύστατη λύση τον συγκεκριμένο νόμο.

Όπως έχει πει στο Νόμο Κατσέλη έχουν προσφύγει 135.000 δανειολήπτες, εκ των οποίων 7-7.500 καταναλωτές στο Ειρηνοδικείο Πατρών.

Σύμφωνα με τον κύριο Νικολαδάκη όσοι κάνουν αιτήματα ένταξης στο νόμο μέχρι το τέλος του χρόνου θα διέπονται από όσα προβλέπονται από αυτόν,χωρίς τις αλλαγές που ψηφίστηκαν.Όσοι ενταχθούν σε αυτόν από την 1/1/2016 θα διέπονται από το νέο τροποποιημένο πλαίσιό του.

Την ίδια ώρα ο κ. Νικολαδάκης κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για το γεγονός ότι, όπως τονίζει, από το 2018 δεν προστατεύεται ουσιαστικά η πρώτη κατοικία, καθώς το νέο πλαίσιο για τους πλειστηριασμούς θα τεθεί σε εφαρμογή από την 1η Ιανουαρίου 2016 και θα ισχύσει έως το τέλος του 2018.

Φιλο̟ποίμενος 51 (β” όροφος) και στο τηλέφωνο 2610-22-26-26e-mail: ekpizopatras@ekpizo.gr .

Ελευθερία Μακρυγένη

xespao.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: