ΠΑΣΟΚ: Τις θέσεις του προγράμματος παρουσίασε ο Σκανδαλίδης.

ΠΑΣΟΚ: Τις θέσεις του προγράμματος παρουσίασε ο Σκανδαλίδης.

ΠΑΣΟΚ: Τις θέσεις του προγράμματος παρουσίασε ο Σκανδαλίδης.
Πρέπει να μιλήσουμε καθαρά για ένα κράτος που δεν αλλάζει με κοπτική ραπτική, αλλά με ριζικό ανασχεδιασμό, αξιολόγηση και εξορθολογισμό των δομών του. Και για ένα πολιτικό σύστημα νέο, αξιόπιστο, αντιπροσωπευτικό, αναλογικό, δίκαιο, διαφανές και σύγχρονο χωρίς παρωπίδες, παράθυρα και δυσδιάκριτες λειτουργίες και πρακτικές.

Με ότι αυτό συνεπάγεται για τη λειτουργία των κομμάτων, την αναβάθμιση των αντιπροσωπευτικών θεσμών, τη διαφάνεια των λειτουργιών. Κι αυτές οι αλλαγές πρέπει να περιβληθούν το κύρος μιας συνταγματικής αναθεώρησης που ουσιαστικά θα ανοίξει την εποχή μιας νέας περιόδου της Ελληνικής Δημοκρατίας, αλλαγές που πρέπει να έχουν και να φέρουν μέσα τους τη δυναμική μιας πραγματικά νέας μεταπολίτευσης.

Οι θέσεις , που δόθηκαν στη δημοσιότητα, αφορούν 10 ενότητες και ειδικότερα για το Διεθνές Περιβάλλον, την Ευρωπαϊκή Ένωση, το Αναπτυξιακό Μοντέλο και την Οικονομία, το Κράτος τη Δημόσια Διοίκηση και την Αυτοδιοίκηση, την Κοινωνική Πολιτική, την Υγεία, την Παιδεία, την Έρευνα, το Περιβάλλον, το Πολιτικό Σύστημα.

Οι κεντρικοί άξονες είναι οι εξής: Αλλαγή Σελίδας με Σταθερότητα και Ασφάλεια, Ανάπτυξη με Κοινωνική Δικαιοσύνη, Ισχυρές Κυβερνήσεις με Εθνική Συνεννόηση, Προοδευτική Ελλάδα με τις αναγκαίες Διαρθρωτικές Αλλαγές, Ισχυρή Ευρωπαϊκή Ένωση με Ισότιμο Μέλος την Ελλάδα.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: