Παρακολουθούσαν μέρα-νύχτα Μητσοτάκη-Σαμαρά η Ρούπα και τέσσερις συνεργοί της

Όλα τα στοιχεία από το τρομοκρατικό διευθυντήριο της Ηλιούπολης, δείχνουν ότι η 48χρονη Πόλα Ρούπα και η ομάδα της είχαν προχωρήσει σε παρακολουθήσεις ακριβείας του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης Κυριάκου Μητσοτάκη και του πρώην πρωθυπουργού, Αντώνη Σαμαρά.

Είναι τέτοια δε η πίεση των αξιωματικών που ακόμη και προτάσεις για αναβολή των επικείμενων κρίσεων της ΕΛ.ΑΣ. εξαιτίας των ραγδαίων εξελίξεων στην τρομοκρατία έπεσαν στο τραπέζι με όλα τα ενδεχόμενα να παραμένουν ανοικτά.

Γιατί μπορεί στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να υποβαθμίζουν τις σημειώσεις με τις παρακολουθήσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Αντώνη Σαμαρά όταν όμως ο ίδιος ο αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. μεταβαίνει άρον – άρον στα κεντρικά της Νέας Δημοκρατίας για να ενημερώσει τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης δείχνει ότι τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά.

Όταν μάλιστα προκύπτει ότι η ομάδα της Ρούπα παρακολουθούσε συνεχώς τους δύο πολιτικούς με τέσσερις συνεργούς της και από την άλλη η κυβέρνηση προσπάθησε πέντε ημέρες να κρύψει και να υποβαθμίσει το γεγονός παρόλο που όφειλε από την πρώτη στιγμή να ενημερώσει τα πολιτικά πρόσωπα.

Αξιωματικός της Αστυνομίας που έχει γνώση των ερευνών αναφέρει πως «Ξεσκονίζουμε τα εκατοντάδες ευρήματα κυρίως από το διαμέρισμα της Πόλας Ρούπα στην Ηλιουπολη.

Η ύπαρξη των σημειώσεων για τα επτά πολιτικά πρόσωπα ανάμεσα τους, του Αλέξη Τσίπρα, του Κυριάκου Μητσοτάκη, του Αντώνη Σαμαρά, του Γιώργου Παπανδρέου, του Ευάγγελου Βενιζέλου, Λουκά Παπαδήμου και Παναγιώτη Ρουμελιώτη, δείχνει ότι κάτι ήθελε από αυτούς η Ρούπα και η ομάδα της.

Εκτιμάται ότι στην περίπτωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ασχολούνταν τέσσερα άτομα, πολλές ώρες για να μάθουν λεπτομέρειες από το καθημερινό του πρόγραμμα και τις κινήσεις του.

Δεν θα το έκαναν απλά για να αναφέρουν το όνομα του σε μια προκήρυξη. Το γεγονός ότι δεν υπήρξε κάποιο επιχειρησιακό πλάνο, δείχνει ότι ενδεχομένως δεν πρόλαβαν να το εκπονήσουν ή ότι βρίσκεται κωδικοποιημένο σε κάποιο μυστικό αρχείο στα δεκάδες στικάκια που κατέσχεσε η Αντιτρομοκρατική από το διαμέρισμα της οδού Ζαΐμη».

Πηγή: lykavitos.gr - politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: