Παππάς: Ο Τσίπρας θα ολοκληρώσει την τετραετία

Ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής, Τηλεπικοινωνιών και Ενημέρωσης Νίκος Παππάς παραχώρησε συνέντευξη στον ευρωπαϊκό ιστότοπο EURACTIV λίγες ώρες μετά την έξοδο της χώρας στις αγορές και, μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στην κόντρα της κυβέρνησης με τη δικαιοσύνη.

Ο κ. Παππάς αναφέρθηκε στην απόφαση «η οποία θεωρεί ότι η μη πληρωμή δεδουλευμένων σε έναν εργαζόμενο δεν αποτελεί δυσμενή αλλαγή στη σχέση εργασίας. Αυτό βρίσκεται πέρα και από αυτό που θεωρούμε ευρωπαϊκό κεκτημένο. Και αυτό εμείς δικαιούμαστε να το κρίνουμε και μάλιστα δημοσίως». Κατέστησε, δε, σαφές ότι «οι αξιολογήσεις των εκπροσώπων της Δικαιοσύνης δεν είναι πέρα και πάνω από κάθε κριτική. Αν αυτό το θεωρούν κάποιοι επίθεση στην ανεξαρτησία του θεσμού, θα πρέπει να δούμε και τις περιπτώσεις παρέμβασης σε αυτόν, όπως -πιθανώς και σύμφωνα με δημοσιεύματα- είχαμε κατά το παρελθόν».

Όσον αφορά στο μέλλον της κυβέρνησης, ο Νίκος Παππάς εκτίμησε πως «εκλογές θα γίνουν στο τέλος της 4ετίας» και συνέχισε: «Ο Αλέξης Τσίπρας θα είναι ο πρώτος πρωθυπουργός, από τη στιγμή που η χώρα εφαρμόζει προγράμματα στήριξης, που θα ολοκληρώσει την 4ετία. Μια τέτοια εξέλιξη θα αποτελέσει σήμα ομαλότητας και ανάκαμψης».

Ακόμη, ο υπουργός εξαπέλυσε επίθεση στη Νέα Δημοκρατία, καλώντας την να μιλήσει για την ουσία της πολιτικής και όχι να ανοίγει θέματα «που προκαλούν από θυμηδία έως άφθονο γέλιο». «Προκαλούμε την αξιωματική αντιπολίτευση να σταματήσει τις ‘ανοησίες’ και να μιλήσει για την ουσία της πολιτικής. Να έρθει στο τραπέζι της συζήτησης για το σκληρό πυρήνα της πολιτικής και των αποτελεσμάτων που εμείς φέρνουμε. Όμως, επειδή αυτή τη συζήτηση δεν την αντέχει και η πραγματικότητα είναι πεισματάρα και εκκωφαντική ανοίγει άλλα ζητήματα, που προκαλούν από θυμηδία έως άφθονο γέλιο στον ελληνικό λαό», κατέληξε ο κ. Παππάς.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: