Παππάς για τηλεοπτικές άδειες: Θέλω να πιστεύω ότι οι καθυστερήσεις δεν είναι προφάσεις

Ο Νίκος Παππάς επιχειρεί να απομονώσει τις ευθύνες για τη μη διεξαγωγή διαγωνισμού τηλεοπτικών αδειών στα μέλη του ΕΣΡ συνδέοντας δε, τις όποιες καθυστερήσεις με «διαπλεκόμενες αμαρτίες».

«Θέλω να ελπίζω και να πιστεύω ότι οι καθυστερήσεις δεν είναι προφάσεις εν άλλες διαπλεκόμενες αμαρτίες» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός Ψηφιακής Πολιτικής κατά την συζήτηση σχετικής επίκαιρης επερώτησης της ΝΔ, καλώντας τα μέλη της Ανεξάρτητης Αρχής να προχωρήσουν τις διαδικασίες για τον πλειοδοτικό διαγωνισμό.

Πριν από λίγες μέρες, ο αρμόδιος υπουργός κατέθεσε νέα διορθωτική τροπολογία του δικού του νόμου που κρίθηκε αντισυνταγματικός από το ΣτΕ.

Ο Ανδρέας Λοβέρδος, για την συγκεκριμένη ρύθμιση που καταργεί το άρθρο 2Α του νόμου για το ραδιοτηλεοπτικό τοπίο σύμφωνα με το οποίο οι αρμοδιότητες για την παροχή τηλεοπτικών αδειών περνούσαν στον υπουργό, κάλεσε τον κ. Παππά να απαντήσει εάν είχε ζητηθεί η γνώμη του ΕΣΡ.

«Αν δεν έχετε ζητήσει τη γνώμη του ΕΣΡ όπως ορίζει ο νομός είναι κι αυτή αντισυνταγματική» εξήγησε ο βουλευτής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης για να προσθέσει σε άλλο σημείο πως «Περιορίσατε με τη ρύθμισή σας τη δυνατότητα της ελληνικής πολιτείας να έχει όρους ελευθερίας στην αδειοδότηση ΜΜΕ. Μπορείτε να μου καταθέσετε τη γνώμη που σας έδωσε το ΕΣΡ; Για τη διάταξη που περάσατε;».

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: