Πανούσης: Όταν γίνονταν συλλήψεις, δεχόμουν τηλεφωνήματα για να αφήσω τα “παιδιά”

Ο πρώην υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Γιάννης Πανούσης, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην Καθημερινή της Κυριακής αναφέρεται στις πιέσεις που δεχόταν για την απελευθέρωση ατόμων που σχετίζονταν με επεισόδια ενώ μίλησε και για τις απειλές που δεχόταν για την ζωή του.

Συγκεκριμένα αναφέρει: “όταν γίνονταν συλλήψεις, δεχόμουν τηλεφωνήματα για να αφήσω τα “παιδιά””, αλλά τονίζει ότι ουδέποτε ενέδωσε στις “υποδείξεις” που δεχόταν. Κάθε φορά όμως που αρνούνταν να “συνεργαστεί” “συγκεκριμένος ραδιοφωνικός σταθμός και συγκεκριμένη εφημερίδα κλιμάκωναν τον ιερό αγώνα της απομάκρυνσης μου, διότι συνέβαλα στο να συλληφθούν και να δικαστούν “κοινωνικοί αγωνιστές””, λέει χαρακτηριστικά.

Ο Γιάννης Πανούσης υπογραμμίζει επίσης ότι οι συνάδελφοι του στην κυβέρνηση δεν αποδοκίμαζαν τις επιθέσεις εναντίον του και έτσι συνειδητοποίησε όπως λέει ότι οι “μέρες του ήταν μετρημένες”.

Σχετικά με την “κατηγορία” που του αποδίδουν για την καθυστέρηση της αποκάλυψης των γεγονότων, ο πρώην υπουργός αναφέρει ότι κινήθηκε θεσμικά και ενημέρωσε τότε, μέσω του διοικητή της ΕΥΠ, τον πρωθυπουργό και τον υπουργό Δικαιοσύνης, αναμένοντας τις κινήσεις τους, οι οποίες δεν έγιναν ποτέ.
Εξηγεί μάλιστα το γεγονός ότι δεν ενημέρωσε ποτέ τον πρωθυπουργό λέγοντας: “ήταν η εποχή του Grexit και δεύτερον γιατί πίστευα ότι όλα αυτά θα τελείωναν”, αναφέρει χαρακτηριστικά.
Παράλληλα ο πρώην υπουργός σημειώνει ότι μετά τη ενημέρωση του επικεφαλής της ΕΥΠ, Γιάννη Ρουμπάτη, προς τον πρωθυπουργό, νόμιζε πως ο κ. Τσίπρας θα ανησυχούσε, αλλά αυτό δεν συνέβη καθώς “προφανώς είχε άλλες προτεραιότητες”.

Τέλος χαρακτηρίζει “συνταγματικά ανεπίτρεπτη” τη “γραβατωμένη μήνυση” που κατέθεσαν – φωτογραφικά εναντίον του- οι κ. Τόσκας και Παρασκευόπουλος και “ανεύθυνους και “ασόβαρους” τους κ. Δρίτσα και Κατρούγκαλο, που έσπευσαν να τον απαξιώσουν.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: