Π. Λαφαζάνης: «Ο Τσίπρας κατασκεύασε το σενάριο περί εφόδου στο Νομισματοκοπείο»

Τα σενάρια που ήθελαν να εισβάλλει στο Νομισματοκοπείο το περασμένο καλοκαίρι απέρριψε για μία ακόμη φορά ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, επικεφαλής της Λαϊκής Ενότητας. «Πώς θα το καταλάβω το Νομισματοκοπείο; Έχω στρατό… Και τι να το κάνω; Το Νομισματοκοπείο δεν πιστεύω να έχει και τίποτα. Αυτό είναι ένα σενάριο που το κατασκεύασε ο Τσίπρας» δήλωσε μιλώντας στο Mega το βράδυ της Τρίτης.

Για τα όσα είπε ο διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, ο κ. Λαφαζάνης υποστήριξε ότι ο κύριος Στουρνάρας έπρεπε να πάει στον εισαγγελέα να τα καταγγείλει, στην αστυνομία, στον πρωθυπουργό. «Να μας πει ο κύριος Στουρνάρας με ποιους συζήτησε; Ποιο είναι αυτό το τείχος; Να μας πει ο κύριος Παυλόπουλος αν πήγε και συνωμότησε με τον κύριο Στουρνάρα για να σώσει το νόμισμα Νομισματοκοπείο».

Σχετικά με τη συνέντευξη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιάνη Βαρουφάκη και το εναλλακτικό σχέδιο Plan X που αποκάλυψε, είπε πως δεν τον διαψεύδει, εκτιμά όμως «ότι δεν υπήρχε plan B ούτε plan X. Δεν υπήρχε καμία εναλλακτική, κανένα σχέδιο για έξοδο από την ευρωζώνη». Όπως υποστήριξε, «είναι λασπολόγος και συκοφάντης ο κύριος Στουρνάρας. Αντί να μας κάνει τον τιμητή λειτούργησε ως παρακράτος».

«Αυτό το ξεπούλημα ενός ολόκληρου αγώνα, εγώ δεν το περίμενα» τόνισε, προσθέτοντας: «Να με κρεμούσαν ανάποδα στο Σύνταγμα αν υπέγραφα ένα τέτοιο μνημόνιο».

«Τι θα γίνει αν το αποτέλεσμα είναι ‘όχι’, ρωτούσα. Σιωπή, για απάντηση. Εκείνο το βράδυ ελήφθη η μοιραία απόφαση από Ρομέν Αλέξη Τσίπρα να αφήσει το «Όχι». Δεν ξέρω τι άλλαξε. Δεν ήμουν υπέρ της ρήξης για τη ρήξη. Δεν μπορώ να ερμηνεύσω τι έγινε εκείνο το βράδυ. Είναι για το βιβλίο Γκίνες» προσέθεσε.

Ο πρωθυπουργός δεν γλίτωσε από τα πυρά του κ. Λαφαζάνη και για την ομιλία του κατά τη συζήτηση στη Βουλή για το Ασφαλιστικό: «Σήμερα, από τη Βουλή και τη συζήτηση έλειπε η πραγματική αντιπολίτευση. Ο Τσίπρας ήταν ακραία δημαγωγικός. Είναι απολύτως αναξιόπιστος». Παράλληλα, χαρακτήρισε τον αρχηγό της ΝΔ, Κυριάκο Μητσοτάκη, εκπρόσωπο των μεγάλων συμφερόντων και της ολιγαρχίας «Αν εφαρμοσθούν τα μέτρα που ψηφίστηκαν, τελειώνουμε με τα μεσαία στρώματα, με τα αγροτικά και τους ελεύθερους επαγγελματίες… Θα είμαστε μια χώρα εξαθλιωμένη» κατέληξε.

typosthes.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: