Οι πρώτες διώξεις για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Οι πρώτες διώξεις για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Οι πρώτες διώξεις για τον θάνατο του Βαγγέλη Γιακουμάκη

Για καθήκοντος διώκονται δύο στελέχη της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων. Την ποινική δίωξη άσκησε ο εισαγγελέας Πρωτοδικών Ιωαννίνων με βάση όσα αναφέρονται στο πόρισμα του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ, που περιλαμβάνει καταγγελίες για τα περιστατικά bullying σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη.

Σύμφωνα με το epiruspost.gr, οι διώξεις στρέφονται κατά του πρώην διευθυντή της Σχολής και της υπεύθυνης της εστίας, ενώ η προανάκριση ανατέθηκε στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Ιωαννίνων, η οποία ξεκίνησε ήδη να λαμβάνει καταθέσεις.

Για τις διώξεις έχουν ενημερωθεί τόσο η διοίκηση του Οργανισμού, όσο και η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης με σχετικό έγγραφο από την εισαγγελία.

Στο πλαίσιο αυτής της προανάκρισης, κατέθεσε στις αρχές της εβδομάδας η μητέρα του Βαγγέλη, Μαρία Γιακουμάκη, στην υποδιεύθυνση ασφάλειας Ρεθύμνου. Στην κατάθεσή της υποστήριξε ότι ο Βαγγέλης δεν της είχε αναφέρει κάτι σοβαρό, κάτι που να την ανησυχήσει και όταν τον ρωτούσε για τα συγκεκριμένα περιστατικά, απαντούσε κάνουμε πλάκα.

Σημειώνεται ότι η δικογραφία που αφορά το πόρισμα που συνέταξε τριμελής επιτροπή του ΕΛΓΟ-ΔΗΜΗΤΡΑ και περιείχε αναφορές για περιστατικά βίας σε βάρος του Βαγγέλη Γιακουμάκη, είναι διαφορετική από εκείνη που αφορά τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έβαλε τέλος στη ζωή του ο 20χρονος σπουδαστής της Γαλακτοκομικής Σχολής Ιωαννίνων.

Παράλληλα, είναι σχεδόν έτοιμο το πόρισμα του ιατροδικαστή, Θόδωρου Βουγιουκλάκη, μετά και την λήψη όλων των αποτελεσμάτων από τις τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις, καθώς και από τις αναλύσεις υλικού που βρέθηκε στο σημείο όπου εντοπίστηκε ο αυτόχειρας από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της .

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: