Οι ΗΠΑ παραμένουν ο καλύτερος σύμμαχός του Ισραήλ, λέει ο Νετανιάχου

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου διαβεβαίωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες παραμένουν «ο καλύτερος σύμμαχος» του Ισραήλ, υποβαθμίζοντας τη διαρροή αμερικανικών διαβαθμισμένων εγγράφων που περιείχαν πληροφορίες για τη χώρα του.

Ένα από τα έγγραφα που διέρρευσαν στο Διαδίκτυο ανέφερε ότι οι επικεφαλής της Μοσάντ, της ισραηλινής υπηρεσίας πληροφοριών, υποστήριζαν τις διαδηλώσεις κατά της αμφιλεγόμενης μεταρρύθμισης του δικαστικού συστήματος, την οποία προωθούσε η κυβέρνηση Νετανιάχου.

Όλα αυτά είναι το «αποτέλεσμα μιας παρανόησης» είπε ο Νετανιάχου στη συνέντευξη που παραχώρησε στο αμερικανικό τηλεοπτικό δίκτυο NBC.

Τα μέλη της Μοσάντ που υπηρετούν σε κατώτερες θέσεις «μπορούν να συμμετέχουν σε διαδηλώσεις», όχι όμως και η ηγεσία της, είπε, υποστηρίζοντας ότι αυτό εξηγεί το περιεχόμενο του εγγράφου. Επέμεινε επίσης ότι η μυστική υπηρεσία δεν του εναντιώνεται, αντιθέτως συνεργάζεται μαζί του «για την ασφάλεια της χώρας».

Αφότου ανακοινώθηκε η μεταρρύθμιση, στις αρχές Ιανουαρίου, δεκάδες χιλιάδες Ισραηλινοί διαδήλωναν κάθε εβδομάδα εναντίον της. Στα τέλη Μαρτίου η κυβέρνηση ανακοίνωσε μια παύση στη διαδικασία υιοθέτησης της μεταρρύθμισης, η οποία είχε επικριθεί ακόμη και από τον Αμερικανό πρόεδρο Τζο Μπάιντεν. Οι «ενστάσεις» του δεν πλήγωσαν τη σχέση των ΗΠΑ με το Ισραήλ, τόνισε ο Νετανιάχου.

«Η Αμερική είναι αναντικατάστατη για το Ισραήλ και συνιστά, μακράν, τον καλύτερο σύμμαχό του. Οι φίλοι μπορούν καμιά φορά να διαφωνούν», τόνισε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: