Οι αγαπημένες ταινίες 38 υποψηφίων βουλευτών

Μπορεί να δίνουν σκληρή προεκλογική μάχη, αλλά οι υποψήφιοι βουλευτές, όταν δεν παρουσιάζουν τις προτάσεις και τα προγράμματά τους και δεν διεκδικούν την ψήφο των πολιτών στις επικείμενες εθνικές εκλογές, έχουν την ευκαιρία να χαλαρώσουν και να ασχοληθούν με πιο καθημερινά πράγματα. Όπως ο κινηματογράφος.

Η Nova απευθύνθηκε σε 38 υποψήφιους βουλευτές, οι οποίοι χαράσσουν τη δική τους πορεία, με τελικό στόχο, τι άλλο, το ελληνικό Κοινοβούλιο. Τους ρώτησε για διάφορα θέματα, όπως την ψηφιακή ανάπτυξη, τις προτεραιότητές τους για τη χώρα, την κλιματική αλλαγή. Αλλά μετέφερε τη συζήτηση και από τον πολιτικό στίβο στη μεγάλη οθόνη, ζητώντας να ξεχωρίσουν την αγαπημένη τους κινηματογραφική ταινία και να εξηγήσουν την επιλογή τους.

Κάποιες απαντήσεις είναι ίσως κάπως αναμενόμενες. Όπως δύο «παλιοί» πολιτικοί που έχουν την ίδια αγαπημένη ταινία, τον «Θίασο», του Θεόδωρου Αγγελόπουλου. Μια πολιτικός επιλέγει την πολύ γνωστή ταινία «Οι ζωές των άλλων» και μία άλλη τη λιγότερο γνωστή «Ψυχρός πόλεμος». Άλλος ξεχωρίζει το «Αποκάλυψη τώρα» του Κόπολα, και άλλος την «Κάλπικη Λίρα».

Μέσα σε 100 δευτερόλεπτα, οι – συνήθως φλύαροι- πολιτικοί ή πολιτευτές μιλούν για το δικό τους κινηματογραφικό «αριστούργημα».

Όλγα Κεφαλογιάννη

Νίκος Φίλης

Μπάμπης Παπαδημητρίου

Σοφία Σακοράφα

Μάκης Βορίδης

Δημήτρης Τζανακόπουλος

Νίκη Κεραμέως

Νίκος Βούτσης

Στην κάμερα της Nova μίλησαν μεταξύ άλλων και οι Άδωνις Γεωργιάδης, Βασίλης Κικίλιας, Δημήτρης Καιρίδης, Χρήστος Σπίρτζης, Γιάννης Μουζάλας, Αριστείδης Μπαλτάς. Δείτε και τους 38 υποψηφίους να μιλούν για την αγαπημένη τους ταινία εδώ.

Πολιτική

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: