Nissan: Σε πλήρεις ρυθμούς παραγωγής στο εργοστάσιο του Sunderland το Qashqai Crossover

Πέρασαν 18 χρόνια από την ημέρα που βγήκε από τη γραμμή παραγωγής στο Sunderland του Ηνωμένου Βασιλείου το πρώτο Nissan Qashqai. Και από τότε μέχρι σήμερα το Qashqai εξακολουθεί να «σκοράρει».

Το Nissan Qashqai αναβαθμίζεται για άλλη μια φορά. Έχοντας μέχρι σήμερα κάνει περισσότερες από 4.000.000 πωλήσεις σε 100 χώρες, οι επικεφαλής της Nissan προχώρησαν σε ακόμη μια αναβάθμιση. Τόσο σχεδιαστικά όσο και τεχνολογικά.

Το νέο Qashqai που παράγεται στο Sunderland, είναι εξηλεκτρισμένο με το μοναδικό σύστημα e-POWER της Nissan. Για τις  τελευταίες αναβαθμίσεις πραγματοποιήθηκε μια νέα επένδυση 30 εκατομμυρίων λιρών στο εργοστάσιο, ποσό που προστέθηκε στην συνολική επένδυση της Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο, ύψους 6 δισεκατομμυρίων λιρών.

Το ανανεωμένο Qashqai- αναμένεται τις επόμενες εβδομάδες να φθάσει στους αντιπροσώπους της Ευρώπης- μπήκε στην παραγωγή την ώρα που η Nissan συνεχίζει να αναπτύσσει το EV36Zero. Συνδυάζει την κατασκευή ηλεκτρικών οχημάτων και την παραγωγή μπαταριών, που τροφοδοτούνται από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο Adam Pennick, Αντιπρόεδρος Παραγωγής της Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο, δήλωσε: “Είμαστε τόσο περήφανοι που αποκαλούμε το εργοστάσιο της Sunderland το σπίτι του Qashqai. Το να έχουμε την νούμερο ένα ομάδα πίσω από το νούμερο ένα crossover είναι μια συνταγή επιτυχίας. Ανυπομονούμε να δούμε πόσο απολαμβάνουν οι πελάτες μας την νέα σχεδίαση και την επιπλέον τεχνολογία.”

Σχεδιασμένο, εξελιγμένο και κατασκευασμένο στη Βρετανία, το πρώτο Qashqai κατασκευάστηκε στο Sunderland προς τα τέλη του 2006, πριν από την κυκλοφορία του το 2007. Η άμεση επιτυχία του είχε ως αποτέλεσμα η παραγωγή στο Sunderland να φτάνει σε επίπεδα ρεκόρ, με το εργοστάσιο να καταγράφει τους υψηλότερους ετήσιους όγκους στην ιστορία της αυτοκινητοβιομηχανίας του Ηνωμένου Βασιλείου, με 1 εκατομμύριο, 2 εκατομμύρια, 3 εκατομμύρια και στη συνέχεια 4 εκατομμύρια μονάδες παραγωγής, δημιουργώντας περισσότερους από 20 ανταγωνιστές στην πορεία.

Το εργοστάσιο του Sunderland φιλοξενεί επίσης το Nissan JUKE και το πλήρως ηλεκτρικό Nissan LEAF. Η παραγωγή υποστηρίζει 7.000 θέσεις εργασίας στις ομάδες της Nissan στο Ηνωμένο Βασίλειο. Αυτό περιλαμβάνει το Design Center της Nissan στο Paddington του Λονδίνου, το Τεχνικό Κέντρο στο Cranfield του Bedfordshire, την κατασκευαστική ομάδα στο Sunderland, το κέντρο ανταλλακτικών στο Lutterworth και την ομάδα πωλήσεων και μάρκετινγκ στο Rickmansworth, καθώς και άλλες 30.000 θέσεις εργασίας στην αλυσίδα εφοδιασμού του Ηνωμένου Βασιλείου.

Από τότε που κυκλοφόρησε το Qashqai τρίτης γενιάς το 2021, έχει πουλήσει περισσότερες από 350.000 μονάδες στην Ευρώπη και συνεχίζει να θέτει τα πρότυπα για τα crossover. Το 2022 το Qashqai έγινε διαθέσιμο με το e-POWER – το μοναδικό και καινοτόμο ηλεκτροκίνητο σύστημα κίνησης της Nissan όπου οι τροχοί κινούνται πάντα απευθείας από τον ηλεκτροκινητήρα – δημιουργώντας μια αίσθηση EV-drive. Περισσότερα από 120.000 Qashqai που κατασκευάστηκαν από το Sunderland με e-POWER είναι τώρα στους δρόμους.

Για να καταστεί δυνατή η παραγωγή του Qashqai 2024,έγιναν αλλαγές σε ολόκληρο το εργοστάσιο του Sunderland. Κυρίως έγιναν επενδύσεις σε εγκαταστάσεις για νέα πάνελ, προφυλακτήρες, χρώματα βαφής, εσωτερικά χαρακτηριστικά, υλικά και επένδυση. Η αναβαθμισμένη τεχνολογία του νέου Qashqai έχει πλέον ενσωματωθεί στην διαδικασία παραγωγής — συμπεριλαμβανομένων των αναβαθμίσεων προηγμένων συστημάτων υποστήριξης οδηγού και της προσθήκης της σουίτας Google ως μέρος του συστήματος ενημέρωσης και ψυχαγωγίας NissanConnect, το οποίο πετυχαίνει μια σχεδόν απρόσκοπτη αλληλεπίδραση μεταξύ της ψηφιακής ζωής του πελάτη και του οχήματός του.

Ο Adam Pennick είπε ακόμη: “Είναι συναρπαστικοί καιροί για τη Nissan στο Sunderland. Είμαστε περήφανοι που παραδίδουμε νέες εκδόσεις τόσο του Qashqai όσο και του Juke στους πελάτες μας, ενώ παράλληλα προετοιμάζουμε το εργοστάσιό μας να λειτουργήσει πλήρως ηλεκτρικά, ως μέρος του πρωτοποριακού έργου EV36Zero.”

Το Nissan EV36Zero, το σχέδιο της εταιρείας για το μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας, συνδυάζει την κατασκευή EV και μπαταριών με ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, με στόχο την τις μηδενικές εκπομπές τόσο κατά την οδήγηση όσο και κατά την παραγωγή. Το μοντέλο EV36Zero θα γίνει ένα προσχέδιο για το μέλλον για τα εργοστάσια σε ολόκληρο το παγκόσμιο κατασκευαστικό αποτύπωμα της Nissan ως μέρος του The Arc, του νέου παγκόσμιου επιχειρηματικού σχεδίου της Nissan.

Το έργο EV36Zero τοποθετεί επίσης το εργοστάσιο του Sunderland στην καρδιά της προσπάθειας της Nissan για ένα βιώσιμο μέλλον. Ήδη έχουν επιβεβαιωθεί για παραγωγή στο Sunderland οι μελλοντικές αμιγώς ηλεκτρικές εκδόσεις των Qashqai, JUKE και LEAF. Επίσης, βασίζεται στο όραμα της Nissan Ambition 2030 να γίνει μια πραγματικά βιώσιμη εταιρεία, που οδηγεί προς έναν καθαρότερο, ασφαλέστερο και χωρίς αποκλεισμούς κόσμο.

Nissan: Σε πλήρεις ρυθμούς παραγωγής στο εργοστάσιο του Sunderland το Qashqai Crossover gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: