Ο Χάμιλτον είναι εδώ! – «Φωτιά» στην κορυφή!

Ο Λιούις Χάμιλτον με Mercedes ήταν ο μεγάλος νικητής στο Grand Prix του Βελγίου και την πίστα του Σπα!

Ο Βρετανός πιλότος, ο οποίος είχε την pole position, κατάφερε να διατηρήσει τα ηνία μέχρι το τέλος του αγώνα και να δει πρώτος την καρό σημαία!

Ο Χάμιλτον απειλήθηκε μόνο από τον Σεμπάστιαν Φέτελ, ο οποίος είχε δύο φορές τη δυνατότητα να τον περάσει, όμως ο Βρετανός δεν άφησε κανένα περιθώριο με το μονοθέσιο του να βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο Γερμανός πραγματοποίησε εξαιρετική εκκίνηση, έφτασε δίπλα στον πιλότο της Μercedes, χωρίς όμως να καταφέρει να τον προσπεράσει! Η δεύτερη ευκαιρία που είχε ο Φέτελ, ήταν όταν στο 30 γύρο οι δυο Force India συγκρούστηκαν μεταξύ τους, με αποτέλεσμα να κάνει την εμφάνιση του στην πίστα το αυτοκίνητο ασφαλείας.

Εκείνη τη στιγμή όλα τα μονοθέσια πραγματοποίησαν εκτάκτως τα πιτ στοπ.

Ο Χάμιλτον βγήκε φορώντας τη Soft γόμα ελαστικών, ενώ ο Φετελ την Super Soft, η οποία είναι ταχύτερη!

Μόλις αποχώρησε το αυτοκίνητο ασφαλείας, ο Βρετανός πάτησε γκάζι με τον Γερμανό να τον ακολουθεί και να φτάνει ξανά δίπλα του! Για ακόμη μία φορά, ο Λιούις έδειξε την ανωτερότητα του, μη δίνοντας το δικαίωμα στο μονοθέσιο της Ferrari να βρεθεί μπροστά του!

Ο Λιούις Χάμιλτον είδε πρώτος την καρό σημαία, ενώ δεύτερος τερμάτισε ο Σεμπάστιαν Φέτελ.

Μόλις στου επτά βαθμούς είναι η διαφορά από τους δύο οδηγούς, με τον Γερμανό πιλότο της Ferrari να διατηρεί την πρωτοπορία στη βαθμολογία των οδηγών.

Το βάθρο ολοκλήρωσε ο Ντάνιελ Ρικιάρντο με Red Bull, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την παρουσία του αυτοκινητου ασφαλείας, αλλά και την ποινή των 10 δευτερολέπτων που δέχτηκε ο Κίμι Ράικονεν.

Ο Φιλανδός, τερμάτισε στην τέταρτη θέση, ενώ κατά τη διάρκεια του αγώνα δέχτηκε τη συγκεκριμένη ποινή, καθώς αγνόησε τις κίτρινες σημαίες!

Ο Αλόνσο δεν αντέχει άλλο με την κατάσταση που επικρατεί στην McLaren-Honda, ένα γεγονός το οποίο φάνηκε και σήμερα!

Ο Ισπανός πιλότος στην εκκίνηση κατάπιε όποιον βρήκε μπροστά μου φτάνοντας ακόμα και στην έκτη θέση, όμως μετά από επτά γύρους το μονοθέσιο άρχισε για ακόμα μία φορά να χάνει τη δυναμική του, με αποτέλεσμα να τον προσπερνούν όλοι στην ευθεία.

Ο Αλόνσο ήταν φανερά εκνευρισμένος και την ώρα που οι μηχανικοί του πήγαν να του μιλήσουν μέσω την ενδοεπικοινωνίας, ο ίδιος τους είπε χαρακτηριστικά ότι δεν θέλει καμιά συνομιλία μέχρι το τέλος του αγώνα.Τελικά, μετά από κάποιους γύρους, το μονοθέσιο της McLaren-Honda έμεινε από… δυνάμεις.

Η τύχη δεν χαμογέλασε στον Μαξ Φερστάπεν, ο οποίος μπροστά σε χιλιάδες Ολλανδούς δεν κατάφερε να τερματίσει, εγκαταλείποντας τον αγώνα μόλις στον όγδοο γύρο.

 

  • Ο επόμενος αγώνας θα πραγματοποιηθεί στη Μόντσα στις 3 Σεπτεμβρίου.

 


Τα σημερινά αποτελέσματα:

.


Οι βαθμολογίες στους οδηγούς και στους κατασκευαστές:

.

 

 

Ο Χάμιλτον είναι εδώ! — «Φωτιά» στην κορυφή!

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: