Ο ποδηλάτης Χρήστος Βολικάκης στο Action 24 για την έξωση από το ΟΑΚΑ

O Χρήστος Βολικάκης μίλησε στην εκπομπή Sports Live του Action 24, με αφορμή σχετικό έγγραφο της ομοσπονδίας ποδηλασίας, με το οποίο ενημέρωσε τους αθλητές ότι θα πρέπει να απευθυνθούν στα σωματεία τους, προκειμένου να εξακολουθήσουν να προπονούνται στο ποδηλατοδρόμιο του ΟΑΚΑ.

-Η Ομοσπονδία της ποδηλασίας ζητάει από εσάς να αποχωρήσετε να αποχωρήσετε από το ποδηλατοδρόμιο; Και γιατί αν ναι;
Ακριβώς, κάθε μέρα μας εκπλήσσουν πολύ αρνητικά. Πήγαμε να προπονηθούμε κι εγώ και τα υπόλοιπα παιδιά που είμαστε στην εθνική ομάδα αλλά χωρίς καμία παροχή και με δικά μας έξοδα.

-Το κάνετε για τον εαυτό σας δηλαδή.
Εκπροσωπούμε τη χώρα μας κάνουμε το καλύτερο, έχουν βρεθεί κάποιοι προσωπικοί χορηγοί που μας στηρίζουν, αλλά παρ όλα αυτά η ομοσπονδία δεν μας βοηθάει, προκύπτουν συνεχώς εμπόδια. Έχουμε φτάσει στον πάτο. Όταν δεν μπορούμε ούτε καν να προπονηθούμε επειδή η Ομοσπονδία έχει ένα χρέος προς το ΟΑΚΑ κι αυτή τη στιγμή μας ζητάει και μας λέει και εγγράφως ότι δεν μπορεί να μας καλύψει τις προπονήσεις γιατί θα μεγαλώσει το χρέος είναι σαν να μας λέει σταματήστε.

-Δεν έχει η Ομοσπονδία χορηγούς προκειμένου εσείς που εκπροσωπείτε τη χώρα και τώρα στο Τόκυο να προπονήστε εκεί; Τι θα γίνει;
Γνώμη μου είναι ότι έπρεπε άνθρωποι της Ομοσπονδίας να έχουν χτυπήσει την πόρτα του Υπουργείου, της Ολυμπιακής Επιτροπής, του ΟΑΚΑ.

-Γιατί δεν το κάνουν;
Δεν γνωρίζω. Το θέμα είναι ότι έπρεπε να ζητήσουν, αφού είναι έτσι η κατάσταση. Να βρεθούν κάποιες λύσεις γιατί τον επόμενο μήνα ξεκινάει η διαδικασία πρόκρισης για τα παγκόσμια κύπελλα που σημαίνει πρόκριση για τους Ολυμπιακούς.

-Μέσω των επιδόσεών σας και των αποτελεσμάτων σας σε αυτά τα συγκεκριμένα παγκόσμια κύπελλα, αυτά θα μετρήσουν για τη συμμετοχή σας στο Τόκυο;
Τον επόμενο μήνα ξεκινάει η Ολυμπιακή πρόκριση που σημαίνει ότι από τα διεθνή meeting gram pre κατηγορίας 1 και 2 παίρνουμε βαθμούς να προκριθούμε στα παγκόσμια κύπελλα. Και από τα παγκόσμια κύπελλα πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα και παγκόσμιο πρωτάθλημα 2 χρόνια η συγκομιδή όλων αυτών των βαθμών μετράει για τους καλύτερους που θα περάσουν.

-Και η Ομοσπονδία σας λέει να βγείτε στο δρόμο να κάνετε ποδήλατο;
Ακριβώς, και μετά από το έγγραφο και ο ταμίας της Ομοσπονδίας σε κάποιες δηλώσεις του έγραψε ότι η Εθνική ομάδα δεν έχει υποχρεώσεις. Η μόνη στήριξη που έχουμε είναι από τον πρόεδρο της ομοσπονδιακής επιτροπής κύριο Σπύρο Καπράλο.

(?)

Action24.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: