Ο Ολυμπιακός πρωταθλητής Ευρώπης στο πόλο ανδρών

Ο Ολυμπιακός κατάφερε έναν μεγάλο άθλο κατακτώντας το Champions League στο πόλο, μέσα στην έδρα της οικοδέσποινας της διοργάνωσης, για δεύτερη φορά στην ιστορία του. Οι ερυθρόλευκοι κέρδισαν με 9-7 την Προ Ρέκο στον τελικό και πανηγύρισαν μέσα στη Γένοβα την κατάκτηση του βαρύτιμου τροπαίου.

Ο Ολυμπιακός άνοιξε το σκορ με τον Ομπράντοβιτς, στον παίκτη παραπάνω, 2:41 πριν από το τέλος του πρώτου οκταλέπτου. Η Προ Ρέκο ισοφάρισε με τον Μάντιτς, με δυνατό μακρινό σουτ, όμως ο Ολυμπιακός απάντησε και πήρε και πάλι το προβάδισμα, με τον Μπούσλιε αυτή την φορά να σκοράρει, μετά από ασίστ του Μυλωνάκη, με το 2-1 να είναι το σκορ του πρώτου οκταλέπτου.

Η Προ Ρέκο ισοφάρισε με τον Μολίνα από θέση οφσάϊντ, το οποίο όμως δεν υποδείχθηκε, 5:27 πριν από το τέλος του ημιχρόνου. Ο Γούνας αιφνιδίασε δίνοντας εκ νέου προβάδισμα στον Θρύλο με 3-2, όμως στην αμέσως επόμενη επίθεση η Προ Ρέκο ισοφάρισε και πάλι, αυτή την φορά με τον Ιβοβιτς. Ο Φουντούλης έδωσε τη λύση, στον παίκτη παραπάνω, για το 4-3 και ο Πάβιτς σε δύο περιπτώσεις έδειξε την κλάση του. Ομως σε μία φάση όπου ο Μυλωνάκης τραυματίστηκε, ο Ντι Φούλβιο επωφελήθηκε και ισοφάρισε σε 4-4. Μετά από σουτ του Ομπράντοβιτς στο δοκάρι , η Προ Ρέκο βγήκε στην αντεπίθεση και κέρδισε πέναλτι, όμως το απέκρουσε ο Πάβιτς, με το πρώτο ημίχρονο να βρίσκει τις δύο ομάδες ισόπαλες με 4-4.

Με την έναρξη του δευτέρου ημιχρόνου, ο Ολυμπιακός πέρασε ξανά μπροστά στο σκορ, με 5-4, με μακρινό σουτ του Γιάννη Φουντούλη, ενώ με τον ίδιο τρόπο ο Δερβίσης έδωσε προβάδισμα δύο τερμάτων στους πρωταθλητές Ελλάδος. Ο Ντι Φούλβιο απάντησε μειώνοντας και πάλι στο γκολ και με τον Αλεσιάνι, στην κόντρα, ισοφάρισε με 6-6, 1:20 πριν από το τέλος του τρίτου οκταλέπτου. Αλλά ο πρώτος σκόρερ του Θρύλου στην Ευρώπη, ο Γενηδουνιάς είχε την λύση, πετυχαίνοντας το 7-6, στον παίκτη παραπάνω, σκορ με το οποίο ολοκληρώθηκε το τρίτο οκτάλεπτο.

Εξι λεπτά πριν από το τέλος του αγώνα, ο Γιάννης Φουντούλης πυροβολεί για το 8-6, ενώ και πάλι ο Φουντούλης, το τέταρτο γκολ του στο ματς, πετυχαίνει το 9-6, 4:11 πριν από το τέλος του αγώνα. Ο Ετσεμπίκε σε σουτ του έκανε, ο Πάβιτς προσπάθησε να συγκρατήσει την μπάλα, η οποία δεν φάνηκε να περνάει ολόκληρη τη νοητή γραμμή, όμως το γκολ μέτρησε, 9-7, 2:30 πριν από το τέλος.

(?)

Action24.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: