Ο οίκος Louis Vuitton αποκάλυψε την νέα ειδυλλιακή τοποθεσία του επόμενου cruise show.

Ο κορυφαίος γαλλικός οίκος ετοιμάζεται για ένα ακόμη show σε μία τοποθεσία που κόβει την ανάσα.

Οι cruise συλλογές είναι μία ευχάριστη δημιουργική νότα ανάμεσα στις regular συλλογές που τρέχει ο κάθε οίκος. Είναι μία μικρή παιδική χαρά, μία ανάσα που δίνει αυτή η capsule συλλογή στον κάθε δημιουργό να ξεπεράσει για λίγο τα όρια και την πεπατημένη, να δει τον κόσμο εκτός των ateliers και των commercial προϊόντων και να κάνει μία περιπλάνηση σε μέρη των ονείρων του. Έτσι, και οι τοποθεσίες που επιλέγονται κάθε φορά είναι απόκοσμες, μαγικές και έχουν μία ιδιαίτερη ιστορία να διηγηθούν.

Ο οίκος Louis Vuitton, ανακοίνωσε μέσω του περιοδικού WWD την νέα τοποθεσία της 2023 Cruise collection, η οποία δεν θα είναι σε ευρωπαϊκό έδαφος, αλλά στην ΗΠΑ και πιο συγκεκριμένο, στο Salk Institute του San Diego.

Το Salk Institute είναι το νέο location για το Cruise show του Louis Vuitton.

Το show θα πραγματοποιηθεί στις 12 Μαΐου. Ο καλλιτεχνικός διευθυντής του οίκου ήδη από το 2013, Nicolas Ghesquiere, επιλέγει πάντα εντυπωσιακά αρχιτεκτονικά κομψοτεχνήματα ως φόντο των ιδιαίτερων cruise lines του. Φέτος, σειρά είχε το San Diego και το Salk Institute. «Έχοντας περάσει πολύ χρόνο στην Καλιφόρνια, με τράβηξε η ιδέα να παρουσιάσουμε και πάλι την συλλογή εκεί», είπε ο Ghesquière, στο WWD. «Το Ινστιτούτο Salk ήταν ένα μέρος «θαυμάτων» για μένα, όλα αυτά τα χρόνια, και η εκπληκτική brutal αρχιτεκτονική του Louis Kahn που έρχεται σε αντίθεση με την εξαιρετική θέα του Ειρηνικού Ωκεανού και το ηλιοβασίλεμα της Καλιφόρνια, είναι μια ατέλειωτη πηγή έμπνευσης. Γιορτάζει επίσης τη νοημοσύνη, τη γνώση και την πίστη στα θαύματα της επιστήμης».

Courtesy of Salk Institute

Θα είναι η πρώτη φορά που θα πραγματοποιηθεί μία επίδειξη μόδας στον χώρο του Ινστιτούτου, το οποίο ωστόσο είναι ένας παλιός γνώριμος για τον οίκο. Ο Louis Vuitton επέλεξε το site του Salk Institute για μια από τις ταξιδιωτικές της καμπάνιες το 2019 και το συμπεριέλαβε επίσης στο δέκατο τεύχος του περιοδικού LV Book, το οποίο ονομάστηκε «The California Issue». Σύμφωνα με την εταιρία, «το ινστιτούτο συνεχίζει να αποτελεί διαρκή αναφορά και πηγή έμπνευσης για το οίκο».

Η show θα παρουσιαστεί στην κεντρική αυλή του Salk Institute, το οποίο και αποτελεί το κεντρικό σημείο ενός συγκροτήματος που εκτείνεται σε περισσότερα από 411.000 τετραγωνικά μέτρα, ενώνοντας 29 αυτόνομες επιστημονικές εγκαταστάσεις με τη φύση, τον ουρανό και τη θάλασσα.

Το Salk Institute.

To Salk Institute πήρε το όνομα του από τον πήρε το όνομά του από τον ιδρυτή του, τον ιολόγο Dr. Jonas Salk. Το 1955, ο Salk ανέπτυξε ένα από τα πρώτα εμβόλια κατά της πολιομυελίτιδας. Το συγκεκριμένο κτίριο, ένα πραγματικό αρχιτεκτονικό θαύμα, κατασκευάστηκε από τον Αμερικανό αρχιτέκτονα Louis Kahn, που ολοκλήρωσε τελικά το ερευνητικό κέντρο Salk, το 1965. Σήμερα είναι το σπίτι ενός ανεξάρτητου μη κερδοσκοπικού οργανισμού αφιερωμένου στη βιοϊατρική έρευνα.

*Πηγή πληροφοριών: WWD

moda

Tags: , , , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: