Ο Marc Hedrich αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου 2024 Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Europe

Η Kia ανακοίνωσε ότι ο Marc Hedrich θα ενταχθεί στην ευρωπαϊκή ομάδα στη θέση του Προέδρου και Διευθύνοντος Συμβούλου, ξεκινώντας από την 1η Ιανουαρίου 2024. Από αυτή τη θέση θα συνεχίσει την καριέρα του στην Kia  — κατέχοντας ανώτερες διευθυντικές θέσεις στην εταιρεία τα τελευταία εννέα χρόνια – πιο πρόσφατα ως Πρόεδρος της Kia Γαλλίας. Παίρνει τη σκυτάλη από τον Won Jeong Jeong, ο οποίος κατείχε τη θέση τα τελευταία τέσσερα χρόνια.

Ο Marc Hedrich θα φέρει μια σειρά από πολύτιμες εμπειρίες στη νέα του θέση, έχοντας διατελέσει σε ανώτατες διοικητικές θέσεις  σε εθνικό και περιφερειακό επίπεδο για περισσότερα από 30 χρόνια στην αυτοκινητοβιομηχανία. Εκτός από τον πιο πρόσφατο ρόλο του ως Πρόεδρος της Kia France, υπηρέτησε σε μια σειρά από ανώτερες θέσεις σε κορυφαίες εταιρείες αυτοκινήτων. Καθ’ όλη τη διάρκεια της θητείας του με τη μάρκα Kia, συνέβαλε στην προώθηση όλων των τομέων στρατηγικής και λειτουργιών – από τις πωλήσεις, το μάρκετινγκ και τα προϊόντα μέχρι την εξυπηρέτηση πελατών και τη λιανική.

Ο κ. Hedrich αναφέρει: «Η ευρωπαϊκή αγορά διαδραματίζει σημαντικό ρόλο στις παγκόσμιες προσπάθειες της μάρκας να γίνει κορυφαία μάρκα EV λανσάροντας 15 EV μέχρι το 2027 και αυξάνοντας το ποσοστό των πωλήσεων ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων στο 55% το 2030. Στο μέλλον  η  ευρωπαϊκή ομάδα θα συνεχίσει την τολμηρή διαδικασία μετασχηματισμού της Kia για να γίνει πάροχος λύσεων βιώσιμης κινητικότητας, με έμφαση στους ανθρώπους, τον πλανήτη και το κέρδος μας. Είμαι ενθουσιασμένος που θα συνεργαστώ με την ισχυρή ευρωπαϊκή ομάδα για να συνεισφέρω σε αυτόν τον στόχο».

Ο κ. Jeong εντάχθηκε στην Kia Europe το 2020 και έκτοτε ηγείται με επιτυχία της μάρκας. Η Kia Ιδρύθηκε υπό την ηγεσία του και συνέχισε να μεταμορφώνεται σε έναν πάροχο βιώσιμης κινητικότητας με μεγαλύτερη εστίαση στη διαχείριση της μάρκας και σε λύσεις ηλεκτροκινητικότητας.

Επιπλέον, η εταιρική κουλτούρα εξελίχθηκε και οι εργαζόμενοι της Kia αξιολόγησαν την Kia ως «Το καλύτερο μέρος για εργασία» το 2023, τοποθετώντας την Kia στην Ευρώπη στο κορυφαίο 20% των εργοδοτών παγκοσμίως.

Ο κ. Jeong αναφέρει: «Αυτή τη στιγμή, η Kia προσφέρει μια ηλεκτρισμένη στιγμή στην Ευρώπη, όχι μόνο με ηλεκτρικά οχήματα που αλλάζουν το παιχνίδι, αλλά και με καινοτόμες συνδεδεμένες υπηρεσίες που ενισχύουν την εμπειρία των πελατών και ανοίγουν το δρόμο για ακόμα πιο βιώσιμες λύσεις μετακίνησης. Οι ισχυρές επιδόσεις πωλήσεων των τελευταίων ετών δεν αντικατοπτρίζουν απλώς τις προσπάθειες της ευρωπαϊκής ομάδας της Kia, αλλά αποδεικνύουν επίσης την ποιότητα και την ευελιξία

των προϊόντων της Kia, τη μάρκα και τη δημοτικότητα στην Ευρώπη. Ευχαριστώ την ομάδα της Kia για τη μεγάλη συνεργασία που οδήγησε στην επιτυχία μας.”

Ο Marc Hedrich είναι απόφοιτος του European Business School και ξεκίνησε την καριέρα του τη δεκαετία του ’90 στη Ford France. Στη συνέχεια έγινε Διευθυντής Μάρκετινγκ της αυτοκινητοβιομηχανίας Skoda France και κατείχε την ίδια θέση για τη Seat France. Το 2003 εντάχθηκε στην Toyota France ως Διευθυντής Μάρκετινγκ. Με την εξειδίκευσή του σε κορυφαίους εισαγωγείς αυτοκινήτων, ο Marc κατείχε στρατηγικές θέσεις για σχεδόν δώδεκα χρόνια τόσο στην Toyota Γαλλίας όσο και στην Toyota Europe.

Το 2015 διορίζεται Διευθύνων Σύμβουλος στην Kia Γαλλίας. Από την 1η Ιανουαρίου 2021 κατείχε τη θέση του Προέδρου της Kia Γαλλίας.

 

Ο Marc Hedrich αναλαμβάνει από την 1η Ιανουαρίου 2024 Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Kia Europe gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: