O Juan Noguerol και η Ducati DesertX είναι οι Πρωταθλητές του Adventure Tourism Cup

O Juan Noguerol, Πρωταθλητής στο FIM Touring World, κερδίζει τον πρώτο τίτλο με τη Ducati DesertX στο Ισπανικό Adventure Motorcycling Cup

Η Ducati γιορτάζει τον πρώτο της επίσημο τίτλο σε πρωτάθλημα Adventure, με τον Juan Noguerol, πρωταθλητή του Ισπανικού  Adventure Motorcycling Cup με ένα DesertX.

Με μεγάλη συμμετοχή σχεδόν 100 αναβατών, πραγματοποιήθηκε στο Cadiz της Ισπανίας το Σάββατο 15 Οκτωβρίου ο τελευταίος γύρος του Spanish Trophy. Ο αγώνας περιελάβανε τμήματα εκτός ασφάλτου σε κάθε είδους δρόμο, σε συνδυασμό με ψυχαγωγικές και πολιτιστικές πτυχές αλλά και έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος, στοιχείο που αποτελεί το σήμα κατατεθέν του Ισπανικού Adventure Touring Motorcycling Cup.

Το θεαματικό φινάλε του αγώνα ήταν ένας τιμητικός γύρος στην πίστα Angel Nieto στην Jerez, εκεί όπου διεξαγόταν ο τελικός γύρος του Ισπανικού Πρωταθλήματος Superbike.

O Juan Noguerol χρειάστηκε να ανακάμψει από μία πτώση κατά την διάρκεια των δοκιμαστικών, η οποία ευτυχώς δεν κατέστρεψε τη Ducati DesertX που οδηγούσε και έτσι μπόρεσε να ολοκληρώσει τον αγώνα των σχεδόν 300 χιλιομέτρων.

Έχοντας εναντίον του την σειρά εκκίνησης, τα επιπλέον χιλιόμετρα και τον χρόνο που πέρασε για να βοηθήσει κάποιον άλλο αναβάτη που είχε κλαταρισμένο λάστιχο, ο οδηγός από την Γαλικία δεν κατάφερε να κερδίσει τον τελευταίο αγώνα. Αλλά πήρε τελικά το Πρωτάθλημα, το οποίο πανηγύρισε στο πόντιουμ της πίστας Angel Nieto στην Jerez.

O Juan Noguerol, World & Spain Touring Champion δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι βρίσκονται κοντά μου, την οικογένειά μου και τους υγειονομικούς στο νοσοκομείο Álvaro Cunqueiro για την τεράστια υποστήριξή τους. Έχοντας μια πολύ δύσκολη ανάκαμψη από τον Covid το 2021, μόλις τον Μάιο του τρέχοντος έτους μπόρεσα να επιστρέψω πάνω στη μοτοσυκλέτα. Μετά από όλες αυτές τις δύσκολες καταστάσεις, η αντιπροσώπευση των RFEM, της Ducati και της οδήγησης μοτοσυκλετών όπως η  Multistrada V4S και η  DesertX δεν θα μπορούσε να υπάρξει καλύτερη ενθάρρυνση. Ήξερα ότι ο τέταρτος γύρος του πρωταθλήματος στο Cadiz θα ήταν δύσκολος. Μετά από μια άτυχη στιγμή στα δοκιμαστικά την Παρασκευή, ένιωσα πολύ καλύτερα το Σάββατο. Η διαδρομή ήταν πολύ πιο διασκεδαστική περνώντας μέσα από μονοπάτια, στενά κομμάτια και διαδρομές trial, όπου η DesertX είναι απίστευτη. Και οι ρυθμίσεις της ανάρτησης και ειδικά η ισχύς του κινητήρα και η απόδοση των φρένων, την κάνουν πολύ ευέλικτη και εύκολη στην οδήγηση. Παρά το γεγονός ότι ξεκινούσα όντας πίσω στην κατάταξη, μπόρεσα πολύ γρήγορα να ανακάμψω. Κάτι που μου επέτρεψε ακόμη και να γυρίσω και να βοηθήσω έναν χαμένο ή πεσμένο αναβάτη, ή ακόμα και να επισκευάσω ένα σκασμένο λάστιχο. Ο αγώνας δεν θα μπορούσε να είχε τελειώσει με καλύτερο τρόπο από τον τιμητικό γύρο στην πίστα της Jerez και να ανέβω στο ίδιο βάθρο όπου έχω δει τα είδωλά μου στην τηλεόραση τόσες φορές από τότε που ήμουν παιδί. Τα paddock του ισπανικού πρωταθλήματος SBK, που ολοκληρώθηκε και αυτό το ίδιο Σαββατοκύριακο στη Jerez, ήταν τόσο ωραία, καθώς βγήκαν να μας χειροκροτήσουν όλους και κυρίως να μας δώσουν τα έπαθλα. Αυτές είναι οι εικόνες που θα μείνουν στη μνήμη για ολόκληρη την ζωή μου. Ευχαριστώ πολύ τη Ducati και τους υπέροχους ανθρώπους που εργάζονται για να κάνουν τα όνειρα πραγματικότητα».

Ο Pablo Silván, Γενικός Διευθυντής της Ducati Ibérica δήλωσε: «Από την πρώτη στιγμή που η Ισπανική Ομοσπονδία Μοτοσυκλέτας μας μίλησε για τα Ισπανικά Mototouring Cups, αισθανθήκαμε πλήρως ταυτισμένοι μαζί τους και γίναμε χορηγοί και των δύο πρωταθλημάτων. Γνωρίζοντας τον Juan Noguerol και τον απίστευτο ενθουσιασμό του, μας έκανε να τον δούμε ως τον τέλειο αναβάτη για να μας εκπροσωπήσει στο Mototouring Adventure Cup. Περιμένοντας τη νέα DesertX, ξεκινήσαμε το πρωτάθλημα με τη Multistrada V4 S, η οποία συνοδευόταν από τη Ducati Scrambler Desert Sled του Jaume Von Ared. Το ξεκίνημα δεν θα μπορούσε να είναι καλύτερο, κατακτώντας τις δύο πρώτες θέσεις. Για τους δύο τελευταίους αγώνες του πρωταθλήματος, μπορέσαμε να δώσουμε στον Juan μια DesertX. Οι εντυπωσιακές εικόνες μιλούν από μόνες τους για τις δυνατότητες της DesertX μας και για το τι μπόρεσε να απολαύσει ο Juan με αυτή. Βλέποντάς τον στο βάθρο της πίστας της Jerez να κατακτά το πρώτο επίσημο πρωτάθλημα για τη DesertX μας κάνει πολύ περήφανους».

Μετά την ολοκλήρωση του Ισπανικού Adventure Tourism Cup, οι δύο νικητές θα απολαύσουν το έπαθλό τους, μια επίσκεψη στο εργοστάσιο της Ducati στο Borgo Panigale της Μπολόνια και μια βόλτα με μοτοσυκλέτα στο μυθικό «Passo della Futa».

O Juan Noguerol και η Ducati DesertX είναι οι Πρωταθλητές του Adventure Tourism Cup gr.

now24.gr-auto

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: