O Ισπανός Carlos Sainz στην πρώτη θέση του grid στο Austin του Τέξας

Μπορεί ο Ολλανδός πιλότος της Red Bull , Max Verstappen, να έχει ήδη στην τσέπη του το δεύτερο Παγκόσμιο Τίτλο της καριέρας του στην F1, όμως η ομάδα του θέλει ακόμη κάποιους βαθμούς για να κερδίσει και αυτή τον Παγκόσμιο Τίτλο των κατασκευαστών.

Οι κατατακτήριες δοκιμές στην πίστα του Austin ξεκίνησαν στη μία μετά τα μεσάνυκτα (ώρα Ελλάδος) και μόνο οι ξενύχτηδες κατάφεραν να παρακολουθήσουν τις μεγάλες μάχες που έγιναν ανάμεσα στους Verstappen, Leclerc και Sainz.

Τελικά ο Ισπανός με χρόνο 1:34.356 πήρε την Pole Position  αφήνοντας πίσω του για 65 χιλιοστά του δευτερολέπτου τον Charles Leclerc ( 1.34.421). Τον τρίτο καλύτερο χρόνο,1.34.448 έκανε ο Verstappen. Η διαφορά με τον Pole man είναι μόλις 0.092 χιλιοστά του δευτερολέπτου. Ο Perez έκανε τον τέταρτο καλύτερο χρόνο.

Ας δούμε τους χρόνους που έκαναν στις κατατακτήριες δοκιμές οι πιλότοι στην πίστα του Austin:

 

Όμως η σειρά εκκίνησης δεν θα είναι αυτή που διαβάσατε παραπάνω. Ο Μονεγάσκος Charles Leclerc δεν θα ξεκινήσει από τη 2η αλλά από την 12η θέση ,αφού δέχθηκε ποινή δέκα θέσεων λόγω αλλαγής κινητήρα (είναι ο 6ος κινητήρας που αλλάζει η Ferrari στο μονοθέσιο της F1-75) .

Έτσι ο Verstappen από τρίτος βρίσκεται δεύτερος. Αυτό θα βοηθήσει ιδιαίτερα την Red Bull στη συλλογή βαθμών για το Π.Π.Κ

Η ποινή στον Μονεγάσκο ενδεχομένως θα του στοιχίσει τη δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα που το πιθανότερο είναι να κερδίσει ο S.Perez που και αυτός είναι τιμωρημένος αλλά με πέντε μόνο θέσεις. Ο Perez δεν θα ξεκινήσει από την 4η αλλά από την 9η θέση λόγω υπέρβασης του ορίου στις αλλαγές κινητήρα. Αυτό σημαίνει ότι θα είναι τρεις θέσεις μπροστά από τον Leclerc. Και εδώ θα δούμε πολύ καλές κόντρες.

Με ποινή πέντε θέσεων τιμωρήθηκε ο Alonso (Alpine) και ο Zhou (Alfa Romeo). Μετά την επιβολή ποινών η σειρά εκκίνησης για τους έξι πρώτους θα είναι:  Sainz, Verstappen, Hamilton, Russel, Stroll, Norris.

Πως θα στηθούν τα μονοθέσια στη γραμμής εκκίνησης

 

 

 

 

 

O 19ος (από τους 22 αγώνες) της φετινής χρονιάς θα ξεκινήσει σήμερα το βράδυ στις 22.00 (ώρα Ελλάδος). Το συνολικό μήκος της πίστας είναι 5.513 Km. Οι αγωνιζόμενοι στους 56 γύρους θα καλύψουν 308 km και 405 m. Στην πίστα του Austin συναντάμε δύο ζώνες DRS. Η μία ζώνη είναι στην ευθεία της εκκίνησης και η δεύτερη ανάμεσα στις στροφές 11 και 12.

Τον αγώνα μπορείτε να τον παρακολουθήσετε από την ΕΡΤ, την Cosmote TV και το F1 TV Pro.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

O Ισπανός Carlos Sainz στην πρώτη θέση του grid στο Austin του Τέξας gr.

now24.gr-auto

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: