Ο Γκιουλέκας στον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Σταγείρων

O υπεύθυνος του Τομέα Πολιτισμού της Νέας Δημοκρατίας, βουλευτής Α” Θεσσαλονίκης, κ. Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας, επισκέφθηκε τον αρχαιολογικό χώρο των Αρχαίων Σταγείρων, όπου – όπως ανακοινώθηκε από τον υπεύθυνο αρχαιολόγο της ανασκαφής κ. Κώστα Σισμανίδη – υπάρχουν ισχυρότατες ενδείξεις ότι βρέθηκε ο τάφος του Αριστοτέλη.

Μετά την επίσκεψη, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Οφείλουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους αρχαιολόγους – μελετητές για τις άοκνες προσπάθειες και το έργο τους, όλα αυτά τα χρόνια, για να φέρουν στο φως και να αναδείξουν τέτοια σημαντικά ευρήματα, τα οποία αποτελούν αδιαμφισβήτητα τεκμήρια της Ιστορίας και αναπόσπαστο κομμάτι του οικουμενικού Πολιτισμού.

Τα ευρήματα στα Αρχαία Στάγειρα αποδεικνύουν, για άλλη μια φορά, τους σημαντικούς αρχαιολογικούς θησαυρούς που κρύβει η ελληνική γη. Σημαντικούς, όχι μόνο για την πολιτιστική κληρονομιά της πατρίδα μας, αλλά και για τον παγκόσμιο Πολιτισμό.

Εφόσον τελικά επαληθευθεί ότι πρόκειται για το ταφικό μνημείο του Αριστοτέλη, τότε θα μιλάμε για μία από τις σπουδαιότερες επιστημονικές ανακαλύψεις που έχουν γίνει ποτέ».

typosthes.gr-topika

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: