Ο Έλον Μασκ δίνει τελεσίγραφο στους υπαλλήλους του: «Ή θα επιστρέψετε στο γραφείο ή απολύεστε»

Τέλος στην εξ αποστάσεως εργασία βάζει το αφεντικό της Tesla στους εργαζόμενους – Τι γράφει το email που τους έστειλε

Σαφές ήταν το μήνυμα του «Mr Tesla» προς τους υπαλλήλους του ξεκαθαρίζοντας ότι η εξ αποστάσεως εργασία δεν είναι πλέον αποδεκτή.

Αυτό έγραφε στην ουσία το mail που φαίνεται ότι έστειλε ο πάμπλουτος επιχειρηματίας στο εκτελεστικό προσωπικό της Τesla, σε ανάρτησή του στο Twitter της 31η Μαΐου.

Όπως αναφέρει το περιοδικό «Newsweek«, το mail αναφέρει χαρακτηριστικά: «Όποιος θέλει να εργάζεται εξ’ αποστάσεως, θα πρέπει να βρίσκεται στο γραφείο για τουλάχιστον — και εννοώ τουλάχιστον- 40 ώρες την εβδομάδα ή να αποχωρήσει από την Tesla».

Στο μήνυμα σημειώνεται επίσης ότι το γραφείο πρέπει να είναι στην Tesla, όχι ένα απομακρυσμένο υποκατάστημα άσχετο με τα καθήκοντα εργασίας.


Αυστηρός με τους υπαλλήλους

Πάντως, δεν είναι η πρώτη φορά που ο Νοτιοαφρικανός επιχειρηματίας εμφανίζεται αυστηρός προς τους υπαλλήλους του, σχολιάζει το πρακτορείο «Bloomberg» αναφέροντας δύο περιστατικά:

Δεκαπέντε ημέρες προτού ο Μασκ συνάψει τη συμφωνία για την αγορά του Twitter, ο επιχειρηματίας της Σίλικον Βάλεϊ, Κιθ Ραμπουά,ανέβασε στο Twitter μια ιστορία περιγράφοντας ένα περιστατικό στην εταιρεία «Space Exploration Technologies» με τον δισεκατομμυριούχο να απειλεί να απολύσει μια ομάδα εκπαιδευόμενων που περίμεναν στην ουρά για καφέ, καθώς για τον ίδιο ήταν «προσβολή στην παραγωγικότητα».

Επιπλέον, εγκατέστησε κάμερες ώστε να παρακολουθεί εάν οι εργαζόμενοι είναι παραγωγικοί.

Αξίζει να σημειωθεί πάντως, ότι από την έναρξη της πανδημίας της COVID-19, η εξ αποστάσεως εργασία υιοθετήθηκε από πολλούς κλάδους. Μεγάλες εταιρείες όπως η Google, η Apple και το Facebook επέτρεψαν στους υπαλλήλους να εργαστούν από το από το σπίτι όλους τους μήνες τους 2020.

Τώρα που τα κρούσματα της νόσου έχουν μειωθεί αισθητά, πολλές εταιρείες απαιτούν από τους υπαλλήλους τους να επιστρέψουν στην εργασία τους τουλάχιστον για μερικές ημέρες την εβδομάδα.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: