O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στο πλευρό του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας

H χώρα μας βρίσκεται στην 4η χειρότερη θέση στην Ευρώπη. Χρειάζεται στήριξη. O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών δηλώνει παρών με έργα και πράξεις. Οι άλλοι φορείς τι κάνουν;

Αντί στα σχολεία να γίνεται μάθημα για την Οδική Ασφάλεια τουλάχιστον μια φορά την εβδομάδα ώστε οι μαθητές να μάθουν τι θα πει σεβασμός στον ΚΟΚ, οι υπεύθυνοι η σφυρίζουν αδιάφορα η δίνουν υποσχέσεις που ποτέ δεν τις τηρούν.


(Από αριστερά η κ. Βασιλική Δανέλλη – Μυλωνά, Πρόεδρος ΔΣ, Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», η κ. Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας & Μάρκετινγκ, Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών και ο κ. Ανδρέας Μαρίνος, Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής )

Δεν μπορούν να καταλάβουν ότι όταν τα παιδιά ενηλικιωθούν και βγουν στους δρόμους πρέπει να είναι συνειδητοποιημένοι πολίτες και να τηρούν τον ΚΟΚ όχι από φόβο μη τιμωρηθούν με κάποιο πρόστιμο από την Τροχαία αλλά γιατί οφείλουν να προστατέψουν τους εαυτούς τους από ένα ατύχημα. Όπως όλοι γνωρίζετε σήμερα τα ατυχήματα οφείλονται σε ανθρώπινο λάθος. Τα αυτοκίνητα είναι τόσο ασφαλή που μόνο ένας κακός οδηγός μπορεί να προκαλέσει ένα τροχαίο ατύχημα η δυστύχημα.

Δυστυχώς ετησίως σε ολόκληρο τον κόσμο χάνονται σε τροχαία δυστυχήματα 1.3 εκατομμύρια άνθρωποι. Για τους τραυματίες, για τους ανθρώπους που μένουν ανάπηροι σε όλη τους τη ζωή τα νούμερα είναι αποκαρδιωτικά. Όπως αποκαρδιωτικό είναι ότι η Ελλάδα βρίσκεται στην 4η χειρότερη θέση στην Ευρώπη σε θέματα Οδικής Ασφάλειας.

Το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας (Ι.Ο.ΑΣ.) «Πάνος Μυλωνάς» χρειάζεται στήριξη στο έργο του. Και μια τέτοια στήριξη προσφέρει σήμερα ο Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών . Σε συνέντευξη τύπου ανακοίνωσαν την επέκταση της μακρόχρονης συνεργασίας τους για την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας για τα επόμενα τρία χρόνια (2023-2026).

Την επέκταση της συνεργασίας των δυο οργανισμών παρουσίασαν κατά τη διάρκεια της Συνέντευξης Τύπου, η Διευθύντρια Επικοινωνίας & Marketing του ΔΑΑ, Ιωάννα Παπαδοπούλου και η Πρόεδρος του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας  «Πάνος Μυλωνάς»,  Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά. Χαιρετισμό και σύντομη ομιλία στην εκδήλωση απηύθυνε επίσης ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής, Ανδρέας Μαρίνος.

Στην εκδήλωση ανακοινώθηκαν δράσεις σε τρεις κύριους άξονες:

Ο πρώτος άξονας εστιάζει στην ασφάλεια των επιβατών/επισκεπτών στους εξωτερικούς χώρους του αεροδρομίου.

Ο δεύτερος άξονας εστιάζει στην ασφάλεια των επιβατών κατά τη μετακίνησή τους στη χώρα. Ειδικότερα, θα επεκταθεί η εκστρατεία “Enjoy visiting Greece – Stay safe on the road” που πραγματοποιείται από το 2013 σε περισσότερα σημεία του αεροδρομίου με προσαρμοσμένα μηνύματα ανάλογα με τους χώρους προβολής.

Ο τρίτος άξονας εστιάζει στην ασφάλεια των πολιτών των 9 όμορων δήμων μέσα από την υλοποίηση προγραμμάτων κυκλοφοριακής αγωγής σε μαθητές Δ/θμιας εκπαίδευσης, με σκοπό την ενημέρωση και την ευαισθητοποίηση των μαθητών της περιοχής των Μεσογείων σχετικά με την υπεύθυνη συμπεριφορά στο δρόμο.

Εκ μέρους του ΔΑΑ, η  Ιωάννα Παπαδοπούλου, Διευθύντρια Επικοινωνίας  & Marketing, δήλωσε:

«Από την 7η Ιουνίου άρχισε να λειτουργεί το έργο για την οδική κυκλοφορία στις προσβάσεις των αναχωρήσεων και των αφίξεων του αεροδρομίου μας, με στόχο την επίλυση ενός χρόνιου προβλήματος και τη βελτίωση της εμπειρίας της αποβίβασης και της παραλαβής των ταξιδιωτών.

Τα ιδιαίτερα θετικά αποτελέσματα του πρώτου 5μηνου λειτουργίας του έργου σε όλα τα επίπεδα — ταξιδιωτικής εμπειρίας, εικόνας, προσβασιμότητας, λειτουργικότητας και οδηγικής συμπεριφοράς — αποτελούν  ισχυρό κίνητρο για τη συνέχιση και την επέκταση της πολυετούς συνεργασίας μας με τον εξαιρετικό και εξειδικευμένο συνεργάτη μας, το Ινστιτούτο Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς», ειδικότερα ως προς το ζήτημα της οδηγικής συμπεριφοράς. Κάνουμε σήμερα ένα ακόμα σημαντικό βήμα, συν-διαμορφώνοντας, ενισχύοντας και υποστηρίζοντας ολοκληρωμένα εκπαιδευτικά προγράμματα οδικής ασφάλειας για τους μαθητές των σχολείων των όμορων δήμων του αεροδρομίου.

Στόχος μας η διαμόρφωση υπεύθυνων αυριανών οδηγών και προορισμός μας η ασφάλεια στους δρόμους της πόλης και της χώρας μας.»

Από πλευράς του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας  «Πάνος Μυλωνάς»,  η Πρόεδρός του κυρία Βασιλική Δανέλλη-Μυλωνά επεσήμανε:

«Ανακοινώνουμε την τριετή συνεργασία μας με το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών με σκοπό την προώθηση της Οδικής Ασφάλειας. Η ανακοίνωσή μας αυτή έρχεται λίγες μόλις μέρες μετά τη δημοσιοποίηση των επίσημων στοιχείων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για τις επιδόσεις των χωρών για την Οδική Ασφάλεια για το 2022 (μετά την περίοδο του κορονοϊού), που φέρνουν την Ελλάδα να βρίσκεται στην 4η χειρότερη θέση στην Ευρώπη (από την 9η που ήταν μέχρι πρότινος) σχετικά με τους θανάτους και τους σοβαρούς τραυματισμούς.

Το γεγονός αυτό μας θλίβει αλλά και μας παρακινεί να εντείνουμε τις προσπάθειές μας στο όραμά μας για έναν κόσμο χωρίς τροχαία δυστυχήματα. Με πίστη στο όραμά μας και αφοσίωση στο στόχο να ευαισθητοποιήσουμε την κοινωνία και να κινητοποιήσουμε την Πολιτεία σε δράσεις πρόληψης συνεχίζουμε δυναμικά και με την υποστήριξη και στενή συνεργασία του ΔΑΑ ανακοινώνουμε δράσεις που προάγουν την ασφάλεια και τον πολιτισμό στους δρόμους μας. Προορισμός μας η Οδική Ασφάλεια!»

Ιδιαίτερα ικανοποιημένος με την ανακοίνωση του προγράμματος ήταν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Αττικής,  Ανδρέας Μαρίνος ο οποίος φαίνεται ότι είναι από τους ελάχιστους εκπαιδευτικούς που κατανοεί και θέλει να βοηθήσει στην εκστρατεία του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας  «Πάνος Μυλωνάς».

Στη παρουσίαση τόνισε:

«Χαιρόμαστε ιδιαίτερα για τη δυνατότητα να ενημερωθούν τα παιδιά μας/μαθητές των σχολείων της περιοχής μας και μέσα από τα προγράμματα κυκλοφοριακής αγωγής του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας (ΙΟΑΣ) «Πάνος Μυλωνάς» γνωρίζοντας την αξία της εκπαίδευσης και ιδιαίτερα σε ένα τόσο κρίσιμο θέμα το οποίο αφορά στα τροχαία δυστυχήματα. Οι νέοι είναι η πλέον ευάλωτη ηλιακά ομάδα και συχνά εμφανίζουν ριψοκίνδυνες συμπεριφορές με συνέπειες και την εμπλοκή τους σε τροχαία συμβάντα.

Η γνώση έχει σίγουρα καταλυτικό ρόλο στην πρόληψη των τροχαίων και στη διαμόρφωση μιας κουλτούρας Οδικής Ασφάλειας, που θα προστατεύει τη ζωή τους και θα συμβάλλει στη διαμόρφωση ενός οδηγικού προφίλ που θα συνεισφέρει στην ασφάλεια και στον πολιτισμό στους δρόμους μας. Άλλωστε και από το Υπουργείο Παιδείας & Θρησκευμάτων έχουν συμπεριληφθεί τέτοια προγράμματα για υλοποίηση στα σχολεία στο πλαίσιο ανάπτυξης δεξιοτήτων που συμπεριλαμβάνουν την Κυκλοφοριακή Αγωγή και την Οδική Ασφάλεια.»

Μετά τη Συνέντευξη Τύπου, οι προσκεκλημένοι είχαν τη δυνατότητα να παρακολουθήσουν με τη βοήθεια των προσομοιωτών του Ινστιτούτου πως αισθάνεται ένας οδηγός η ένας επιβάτης το σοκ μετά από ένα ατύχημα ακόμη και με ελάχιστα χιλιόμετρα.

Το πρόγραμμα κυκλοφοριακής αγωγής «Καν’το Σωστά»  θα υλοποιηθεί στα σχολεία Δ/θμιας εκπαίδευσης της περιοχής των Μεσογείων.

Επίσης μαθητές Λυκείου παρευρέθηκαν στην εκδήλωση και παρακολούθησαν το πρόγραμμα «Καν’το Σωστά» από τους εκπαιδευτές του Ι.Ο.ΑΣ., έχοντας την ευκαιρία να κατανοήσουν βιωματικά τους κανόνες και τις σωστές πρακτικές που πρέπει να ακολουθούν στο δρόμο ώστε να κυκλοφορούν με ασφάλεια.

 

 

 

 

 

 

O Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών στο πλευρό του Ινστιτούτου Οδικής Ασφάλειας «Πάνος Μυλωνάς» για την ενίσχυση της Οδικής Ασφάλειας gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: