Νέα τηλεφωνική απάτη στη Μαγνησία: Επιτήδειοι απέσπασαν από ηλικιωμένη 20.000 ευρώ – «Μαμά βοήθησέ με…»

Πολύ συχνά είναι τα φαινόμενα τηλεφωνικής απάτης στη χώρα μας. Eπιτήδειοι τηλεφωνούν σε ανυποψίαστους πολίτες, συνήθως ηλικιωμένους και τους τρομοκρατούν, λέγοντας πως κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο, με αποτέλεσμα να τους ζητούν λεφτά, για να μην το καταγγείλουν.

Αυτή τη φορά, τηλεφώνησαν σε ηλικιωμένη γυναίκα στην ευρύτερη περιοχή του Αλμυρού και με την πρόφαση ότι συγγενικό της πρόσωπο έχει εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα ζητούσαν το ποσό των 20.000 ευρώ, προκειμένου να γλιτώσει τις κατηγορίες, όπως μεταδίδει ο taxydromos.

Πώς έγινε το περιστατικό στην Μαγνησία

Η 78χρονη γυναίκα σήκωσε το σταθερό της τηλέφωνο, όταν από την άλλη άκρη του ακουστικού της άκουσε μία γυναικεία φωνή να ωρύεται και να την αποκαλεί «μαμά». Τότε μία αντρική φωνή, επικαλούμενη υπάλληλο της αστυνομίας, της μετέφερε ότι η κόρη της είχε εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα με θύμα ένα ανήλικο παιδί.

«Μαμά βοήθησέ με…»

Αρχικά η γυναίκα έκλεισε το τηλέφωνο. Οι δράστες, όμως, επέμειναν. «Αν δεν μας δώσετε το ποσό η κόρη σας θα πάει φυλακή», φέρεται να της έλεγαν, την ίδια στιγμή που από το βάθος της κλήσης ακουγόταν μία γυναικεία φωνή να φωνάζει «Μαμά, βοήθησέ με!».

Η 78χρονη ηλικιωμένη μετά από αλλεπάλληλα τηλεφωνήματα πείστηκε και έτρεξε άμεσα σε κοντινό ΑΤΜ, προκειμένου να «σηκώσει» το ποσό των 20.000 ευρώ. Οι οδηγίες των δραστών ήταν να μπει το ποσό σε σακούλα σκουπιδιών και να τοποθετηθεί πλησίον κάδων απορριμμάτων. Η γυναίκα μπήκε όσο πιο γρήγορα μπορούσε σε ταξί, ούσα εμφανώς πανικοβλημένη. Μεταφέρθηκε στην περιοχή των Αλυκών στον Βόλο και άφησε τη σακούλα δίπλα σε κάδο σκουπιδιών.

Πολύ γρήγορα, όμως, διαπίστωσε ότι έπεσε θύμα απάτης και ότι τα χρήματά της έκαναν «φτερά», καθώς η κόρη της δεν είχε εμπλακεί σε τροχαίο δυστύχημα. Ειδοποίησε άμεσα τις αρχές, οι οποίες αναζητούν τον δράστη.

ΕΛΛΑΔΑαπατηδυστυχηματηλεφωνικη απατη

.

Πηγή: Protothema.gr

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: