Νέα έρευνα: Από τι πάσχουν όσοι βλέπουν π ορνό

Tα δεδομένα αλλάζει μία επιστημονική μελέτη που δημοσιεύθηκε στην Επιθεώρηση Σeξουαλικής Ιατρικής. Η ψυχολογική αυτή μελέτη τονίζει πως μερίδα των ανδρών και γυναικών που παρακολουθούν π ορνό, είναι

ψυχικά ασθενείς.

Πιο συγκεκριμένα η μελέτη χωρίζει σε τρεις κατηγορίες τους λάτρεις του π ορνό. Σε αυτούς που το άνουν από ευχαρίστηση, σε αυτούς που έχουν τάσεις εξάρτησης και ψυχαναγκασμού και σε αυτούς που το κάνουν ως αντίδραση σε κάποια ψυχολογική πίεση, ή έντονο άγχος.

Οι επιστήμονες τονίζουν πως από τις τρεις κατηγορίες, μόνο η πρώτη είναι ψυχικά υγιής. Οι άλλες δύο έχουν θέμα. Στην έρευνα τονίζεται πως το 75% των ανθρώπων που βλέπουν π ορνό ανήκουν στην υγιή κατηγορία, οι οποίοι παρακολουθούν κατά μέσο όρο 24 λεπτά την εβδομάδα. Η κατηγορία «άγχος ή ψυχολογική πίεση», παρακολουθούν 17 λεπτά την εβδομάδα και το κάνουν ως μία πράξη… εκτόνωσης.

Η τρίτη κατηγορία είναι η μικρότερη από τι τρείς, αλλά και η πιο ανησυχητική για τους ιατρούς, αφού έχουν εξάρτηση από τις ταινίες π ορνό. Αποτελούν το 11,8% από τους ανθρώπους που βλέπουν π ορνό, είναι στην πλειοψηφία τους άντρες και παρακολουθούν 110 λεπτά την εβδομάδα.

Τέλος τονίζουν ότι όσο περισσότερο π ορνό βλέπει κάποιος, τόσο λιγότερο ικανοποιημένος σeξουαλικά είναι…

seleo.gr-Lifestyle

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: