ΝΔ:Προσπάθειες για εκτόνωση της έντασης υπό την σκιά αιχμών για σαμποτάζ

Την εταιρεία που θα αναλάβει τη διοργάνωση της εκλογικής διαδικασίας, καθώς και την ημερομηνία των εκλογών, αναζητούν στην ΝΔ ενώ βασικός στόχος παραμένει η 13η Δεκεμβρίου.
Παράλληλα εχθές ο πρώην πρωθυπουργός, Αντώνης Σαμαράς έδωσε το δικό του μήνυμα για τα εσωκομματικά της ΝΔ,προσερχόμενος σε παρουσίαση βιβλίου, δήλωσε λακωνικά: «για τα εσωτερικά μας δύο μόνο λέξεις: Ενότητα και σοβαρότητα».

Από την πλευρά του, ο μεταβατικός πρόεδρος του κόμματος, Γιάννης Πλακιωτάκης, ξεκίνησε κύκλο επαφών με κομματικά στελέχη, με πρώτο τον Γραμματέα της Πολιτικής Επιτροπής, Ανδρέα Παπαμιμίκο.

Το επόμενο διάστημα αναμένεται ότι θα συναντηθεί τόσο με τους τέσσερις υποψηφίους, όσο και με τους πρώην πρωθυπουργούς, Κώστα Καραμανλή και Αντώνη Σαμαρά.
Παράλληλα ο Β. Μεϊμαράκης, με επιστολή του προς τον κ. Πλακιωτάκη, την οποία κοινοποίησε στους τρεις συνυποψηφίους του, ζήτησε να προχωρήσει η Νέα Δημοκρατία σε ενέργειες κατά της εταιρείας που οδήγησε στο «φιάσκο» των εσωκομματικών εκλογών, την Κυριακή.

Αιχμές για σαμποτάζ, μετά την Ντόρα Μπακογιάννη, άφησε και ο κ. Παπαμιμίκος. «Δεν βάζω το χέρι μου στη φωτιά για τίποτα. Μπορεί να υπήρξε σαμποτάζ», δήλωσε στο Μega. Σύμφωνα με τον κ. Παπαμιμίκο, για το ζήτημα θα αποφανθεί η Δικαιοσύνη, καθώς κατά τη συνάντησή του με τον κ. Πλακιωτάκη, αποφασίστηκε να προχωρήσουν δικαστικά κατά της εταιρείας, η οποία διαβεβαίωνε ότι η εκλογική διαδικασία θα διεξαχθεί ομαλά.
Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ζήτησε να διεξαχθούν οι εσωκομματικές εκλογές, με την ίδια διαδικασία, το συντομότερο δυνατόν. «Θα γίνουν με τρόπο αδιάβλητο και με στόχο να ενθαρρύνουμε τη μαζική συμμετοχή», ανέφερε.
Στο πλαίσιο αυτό, ζήτησε να σταματήσουν οι προσωπικές αναφορές μεταξύ των τεσσάρων υποψηφίων και να πέσουν οι τόνοι, καθώς, όπως ανέφερε, το βασικό είναι να διαμορφωθεί εναλλακτική πρόταση εξουσίας από την κεντροδεξιά.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: