Ν. Παππάς: Στο ΕΣΡ οι αρμοδιότητες για τον όποιο νέο διαγωνισμό

Η αρμοδιότητα για όποιον νέο διαγωνισμό, σχετικά με τις τηλεοπτικές άδειες, είναι πλέον στο ΕΣΡ, διαμήνυσε ο υπουργός Επικρατείας, Νίκος Παππάς, καλώντας τη Ν.Δ. να επιδείξει μία στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης.

«Η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη Ν.Δ.» δήλωσε παράλληλα, εν όψει και της αυριανής Διάσκεψης των Προέδρων της Βουλής για τη συγκρότηση του ΕΣΡ.
Υπενθυμίζεται ότι χθες, ο αρμόδιος υπουργός προανήγγειλε την κατάθεση σχετικής νομοθετικής διάταξης στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της Δευτέρας. Τα κόμματα της αντιπολίτευσης έχουν ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να συναινέσουν στη συγκρότηση του Συμβουλίου, εάν δεν περάσουν σ΄ αυτό όλες οι αρμοδιότητες, όπως ορίζονται από το Σύνταγμα.

Αναλυτικά η δήλωση του κ. Παππά έχει ως εξής:

«Επαναλαμβάνουμε. Η αρμοδιότητα για όποιον νέο διαγωνισμό για τηλεοπτικές άδειες είναι πλέον στο ΕΣΡ, όπως προέβλεπε από την αρχή ο Ν. 4339/15.

» Η δικαιολογία των αρμοδιοτήτων δεν υπάρχει για τη ΝΔ. Ουδείς αντιλαμβάνεται ποιες προϋποθέσεις, ή μήπως δικαιολογίες, θέτει για ακόμα μία φορά.

» Η ΝΔ έχει την υποχρέωση να αποδείξει ότι έχει τη στοιχειώδη αίσθηση συνταγματικής ευθύνης και να συμβάλλει στη συγκρότηση ΕΣΡ».

typosthes.gr-Politiki

Tags: , ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: