Μουζάλας: Θα είναι τραγωδία αν καταρρεύσει η συμφωνία ΕΕ – Τουρκίας

Ο υπουργός Μεταναστευτικής Πολιτικής, Γιάννης Μουζάλας, μιλώντας από τη Βουλή, υπογράμμισε τον κίνδυνο κατάρρευσης της συμφωνίας Ε.Ε – Τουρκίας για το προσφυγικό, τονίζοντας ότι σε αυτή την περίπτωση θα είναι «τραγωδία» τόσο για τα νησιά όσο και για την ενδοχώρα. «Η κυβέρνηση κάνει τεράστιες διπλωματικές προσπάθειες και προς τις δύο πλευρές», είπε.

Αναφερόμενος στην κατάσταση που επικρατεί στη Μυτιλήνη και τη Σάμο, ο κ. Μουζάλας, παραδέχτηκε ότι είναι «κακή» κι ότι το τελευταίο διάστημα καταγράφεται αύξηση των ροών προς αυτά τα νησιά. Χαρακτήρισε, ωστόσο, την αύξηση «παρατηρήσιμη» και «όχι σοβαρή», διαβεβαιώνοντας παράλληλα τους κατοίκους ότι η κυβέρνηση παρά τις «ξενοφοβικές φωνές» θα παρέμβει όπως είχε κάνει και στο παρελθόν για να βελτιωθεί η κατάσταση και «θα τα καταφέρει».

Μάλιστα, κατήγγειλε εκ νέου τοπικά στελέχη της ΝΔ ότι βάζουν εμπόδια στη δημιουργία των προαναχωρησιακών κέντρων σε Λέσβο και Σάμο, ενώ ειδικά για τη Λέσβο ισχυρίστηκε ότι παρότι υπάρχουν 500 κενές θέσεις σε σπιτάκια στο κέντρο του Καρά Τεπέ η μετακίνηση προσφύγων σκοντάφτει στις έντονες αντιδράσεις. Διευκρίνισε, μάλιστα, ότι στο νησί βρίσκονται 6.400 πρόσφυγες και μετανάστες κι όχι 10.000 όπως ακούγεται.

 

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: