Πόλεμος στην Ουκρανία: Την αποστολή αρμάτων μάχης στην Ουκρανία για πρώτη φορά, σκέφτεται η Βρετανία

Η Βρετανία εξετάζει το ενδεχόμενο να προμηθεύσει για πρώτη φορά την Ουκρανία με άρματα μάχης για να βοηθήσει το Κίεβο να πολεμήσει τις ρωσικές δυνάμεις, μετέδωσε σήμερα το Sky News, επικαλούμενο πηγές που δεν κατονομάζονται.

«Εδώ και μερικές εβδομάδες» διεξάγονται συζητήσεις για την παράδοση του βασικού άρματος μάχης Challenger 2 του βρετανικού στρατού στην Ουκρανία, ανέφερε το βρετανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο, επικαλούμενο μια δυτική πηγή με γνώση των συνομιλιών.

Η χορήγηση στο Κίεβο αρμάτων μάχης θα αποτελέσει μια σημαντική ενίσχυση της δυτικής υποστήριξης προς την Ουκρανία, αλλά η βρετανική κυβέρνηση δεν έχει λάβει ακόμη τελική απόφαση για το θέμα, σύμφωνα με το Sky News.

Το βρετανικό ειδησεογραφικό τηλεοπτικό δίκτυο επικαλέστηκε μια μη κατονομαζόμενη πηγή που τόνισε ότι το Λονδίνο ενδέχεται να προσφέρει περίπου 10 άρματα μάχης Challenger 2.

Το Challenger 2 είναι ένα άρμα μάχης που έχει σχεδιαστεί για να επιτίθεται σε άλλα άρματα μάχης και χρησιμοποιείται από τον βρετανικό στρατό από το 1994. Έχει αναπτυχθεί στη Βοσνία-Ερζεγοβίνη, στο Κόσοβο και στο Ιράκ, σύμφωνα με τον βρετανικό στρατό.

Το υπουργείο Άμυνας της Βρετανίας δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα για σχόλιο.

Ο υπουργός Εξωτερικών Τζέιμς Κλέβερλι δήλωσε την περασμένη εβδομάδα ότι η Βρετανία θα συνεχίσει να εργάζεται με τους δυτικούς συμμάχους για να διασφαλίσει ότι η Ουκρανία θα λάβει τη στρατιωτική υποστήριξη που χρειάζεται.

«Τα άρματα μάχης μπορούν κάλλιστα να είναι μέρος αυτής και η προέλευσή τους… ποιοι σύμμαχοι τα παρέχουν, είναι κάτι για το οποίο, φυσικά, εργαζόμαστε σε συντονισμό μεταξύ μας», είπε ο Κλέβερλι, έπειτα από συνάντηση με την Γερμανίδα ομόλογό του.

.

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: