MotoGP: Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Francesco Bagnaia με Ducati

Τα όρια υπάρχουν για να τα υπερβαίνουμε. Οι προκλήσεις για να ξεπερνιούνται. Τα ρεκόρ για να σπάνε.
Η ιστορία επαναλαμβάνεται. Campioni del Mondo! Χάρη στην πρώτη θέση στο Grand Prix της Βαλένθια, το αμιγώς ιταλικό δίδυμο του Francesco Bagnaia και της Desmosedici GP της Ducati Lenovo Team κέρδισε τον Παγκόσμιο Τίτλο MotoGP για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά, τερματίζοντας στην τελική κατάταξη μπροστά από δύο άλλους αναβάτες με Ducati: τους Jorge Martín (Pramac Racing Team) και Marco Bezzecchi (VR46 Racing Team). Το βάθρο με τρεις αναβάτες με Ducati στον τελευταίο αγώνα του MotoGP, στέφει μια σεζόν ρεκόρ για την Ducati, η οποία πέτυχε νίκες σε όλα τα κύρια παγκόσμια πρωταθλήματα σε δύο τροχούς.

Εκτός του ότι αποτελεί πηγή τεράστιας χαράς για τους Ducatisti σε όλο τον κόσμο, η υπέροχη επιβεβαίωση του Bagnaia στο MotoGP, η υπεράσπιση του τίτλου του από τον Álvaro Bautista στο WorldSBK και η πρώτη επιτυχία του Nicolò Bulega στο WorldSSP είναι η επίδειξη μιας ξεκάθαρης φιλοσοφίας: στο Borgo Panigale η επιθυμία για βελτίωση δεν έχει όρια!

 

Το νήμα που ενώνει όλες τις επιτυχίες της αγωνιστικής σεζόν της Ducati Corse έγκειται στη μηχανολογική αριστεία που οδήγησε τις Desmosedici GP, Panigale V4 R και Panigale V2 στο να είναι οι καλύτερες μοτοσυκλέτες στο grid στα αντίστοιχα πρωταθλήματά τους. Στην πραγματικότητα, η κατάκτηση των τριών Παγκόσμιων Τίτλων Αναβατών συνδυάζεται με μια τριπλή νίκη στα Πρωταθλήματα Κατασκευαστών για την Ducati, σε μια ιστορία που για άλλη μια φορά μιλά για τα Made in Italy ταλέντο, πάθος και αφοσίωση.

Κανένας άλλος κατασκευαστής μοτοσυκλετών πριν από τη Ducati δεν κατάφερε ποτέ να κερδίσει τους Παγκόσμιους Τίτλους Αναβατών και Κατασκευαστών στο MotoGP και στο WorldSBK για δύο συνεχόμενες σεζόν. Για τη Ducati, τον μόνο μη Ιάπωνα κατασκευαστή που είναι σε θέση να κερδίσει ένα Παγκόσμιο Πρωτάθλημα στο MotoGP, αυτός είναι ο τρίτος Τίτλος Αναβατών στην ιστορία της, ενώ ο αριθμός των Παγκόσμιων Τίτλων Superbike που έχουν κερδίσει αναβάτες από το Borgo Panigale είναι 16.

Η σεζόν MotoGP του 2023 σημαδεύτηκε από την αξιοσημείωτη τεχνική υπεροχή των μοτοσυκλετών Ducati, οι οποίες ξανάγραψαν μερικά  ρεκόρ του πιο σημαντικού Παγκόσμιου Πρωταθλήματος δίτροχων, όπως τον υψηλότερο αριθμό συνολικών νικών σε μία μόνο σεζόν (17 Grand Prix από 20) και το ρεκόρ για τον μεγαλύτερο αριθμό διαφορετικών αναβατών ικανών να κερδίσουν τουλάχιστον ένα Grand Prix (6 — Bagnaia, Bastianini, Bezzecchi, Di Giannantonio, Martín, Zarco).

 

MotoGP: Παγκόσμιος Πρωταθλητής ο Francesco Bagnaia με Ducati gr.

now24.gr-auto

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: