Μοσκοβισί: Πρέπει να υπάρξει πρόγραμμα εποπτείας στην Ελλάδα

Ο Ευρωπαίος επίτροπος οικονομικών υποθέσεων Πιέρ Μοσκοβισί, προσερχόμενος στη συνεδρίαση του Eurogroup στη Σόφια, αναφέρθηκε στην ανάγκη να υπάρξει ένα κατάλληλο πρόγραμμα παρακολούθησης για την Ελλάδα μετά το Μνημόνιο.

Όπως είπε, αυτό είναι απαραίτητο «προκειμένου να διασφαλιστεί ότι οι μεταρρυθμίσεις θα συνεχίσουν να εκτελούνται (on track)».

Ο αντιπρόεδρος της Κομισιόν Βάλντις Ντομπρόβσκις, από την πλευρά του επισήμανε προσερχόμενος στη συνεδρίαση ότι «είναι σημαντικό για την Ελλάδα να διατηρήσει υγιείς δημοσιονομικές πολιτικές στην περίοδο μετά το πρόγραμμα».

Ο πρόεδρος του Eurogroup Μάριο Σεντένο σημείωσε ότι οι υπουργοί Οικονομικών θα επικεντρώσουν τις συζητήσεις τους στα θέματα που σχετίζονται με την ολοκλήρωση του ελληνικού προγράμματος. Ο Πορτογάλος πολιτικός εξέφρασε την ικανοποίησή του, λέγοντας ότι υπάρχουν θετικές ενδείξεις από την πλευρά των δημοσιονομικών στοιχείων της ελληνικής οικονομίας επισημαίνοντας ιδίως την επίτευξη πρωτογενούς πλεονάσματος στο 4,2% το 2017, το οποίο, όπως είπε, είναι υπερδιπλάσιο του αρχικού στόχου.

Ακόμη, ο κ. Σεντένο ανέφερε ότι το Eurogroup αναμένει από τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών, Ευκλείδη Τσακαλώτο, να παρουσιάσει το αναπτυξιακό μοντέλο που θα ακολουθήσει τα επόμενα χρόνια η Ελλάδα και το οποίο συνδέεται με τη μεταμνημονιακή εποχή της Ελλάδας.

Ο ίδιος επισήμανε ότι η στρατηγική για την ανάπτυξη, που θα ακολουθήσει η Ελλάδα τα επόμενα χρόνια, θα φέρει την υπογραφή της ελληνικής κυβέρνησης και πως αυτό είναι πολύ σημαντικό, γιατί η ίδια η χώρα πρέπει να «υπογράψει» τις μεταρρυθμίσεις, που θα συνεχιστούν.

Καταλήγοντας, ο κ. Σεντένο συμπλήρωσε ότι οι εκπρόσωποι των θεσμών θα ενημερώσουν τους υπουργούς Οικονομικών για την πορεία της τέταρτης και τελευταίας αξιολόγησης.

oikonomia

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: