Μοσκοβισί: Ολοκλήρωση της αξιολόγησης και συμφωνία πριν το Πάσχα

Η ολοκλήρωση της αξιολόγησης του προγράμματος και η επίτευξη συμφωνίας μεταξύ ελληνικής κυβέρνησης και θεσμών είναι επιθυμητό να γίνει πριν το Πάσχα, τόνισε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Πιερ Μοσκοβισί, αποφεύγοντας να διευκρινίσει εάν θα πρόκειται για το Καθολικό ή το Ορθόδοξο Πάσχα.

Απαντώντας σε σχετικό ερώτημα που κατέθεσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Παπαδημούλης, ο κ. Μοσκοβισί έκανε λόγο για συζητήσεις που “προχωρούν προς τη σωστή κατεύθυνση”, κάτι που διαβεβαίωσαν και όλα τα ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα.

Σημείωσε δε, ότι δεν θα πρέπει να ερμηνεύεται ως αποτυχία ή τιμωρία η αποχώρηση των επικεφαλής των θεσμών από την Αθήνα, σημειώνοντας ότι συνεχίζονται οι τεχνικές επαφές, ώστε να δοθεί συνέχεια όσο γίνεται πιο γρήγορα.

Αναφερόμενος στην προσφυγική κρίση, ο Ευρωπαίος Επίτροπος επανέλαβε την διαπίστωση της Επιτροπής πως θα εκτιμηθούν οι δαπάνες των χωρών για την προσφυγική κρίση, βάσει στοιχείων. “Και αυτό το κάνουμε όχι μόνο για την Ελλάδα αλλά για όλες τις χώρες – μέλη που περνάνε κάτι αντίστοιχο”, τόνισε.

Action24.gr-Politiki

  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: