Μηνυτήρια αναφορά καταθέτουν οι εργαζόμενοι στον ΟΛΘ

Μηνυτήρια αναφορά στον Εισαγγελέα Διαφθοράς πρόκειται να καταθέσουν την Τετάρτη, στο δικαστικό μέγαρο Θεσσαλονίκης, οι εργαζόμενοι στο λιμάνι της πόλης.

Σε ανακοίνωσή τους, αναφέρουν ότι η μηνυτήρια αναφορά αφορά «όλες τις ενέργειες που σχετίζονται με τη συνολική συνειδητή απαξίωση του Οργανισμού Λιμένα Θεσσαλονίκης (ΟΛΘ Α.Ε.) και συνιστούν πράξεις και παραλείψεις που υπονομεύουν το δημόσιο συμφέρον και τις αναπτυξιακές δυνατότητές του».

Παράλληλα, πρόκειται να πραγματοποιήσουν τρίωρη στάση εργασίας, από τις 10 το πρωί έως τη 1 μετά το μεσημέρι. Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή τους κάνουν λόγο και για μεθοδεύσεις, με οσμή σκανδάλου, που, όπως λένε, οδήγησαν στην απαξίωση και στο ξεπούλημα του ΟΛΘ.

Συμπληρώνουν πως «ΤΑΙΠΕΔ και κυβέρνηση μπορεί να απεργάζονται ξεκάθαρα την εγκατάσταση στο Λιμάνι της Θεσσαλονίκης ενός πανίσχυρου ιδιωτικού μονοπωλίου, με ισχυρή δημόσια εξουσία, ανεξέλεγκτου και χωρίς την υποχρέωση σημαντικών επενδύσεων, χωρίς ρήτρες ανάπτυξης, περιβαλλοντική προστασία, αρμονικές σχέσεις με την πόλη και θεσπισμένες εργασιακές σχέσεις», όμως «οι εργαζόμενοι όμως είμαστε ΕΔΩ με τεκμηρίωση και υπευθυνότητα, αλλά και αδιαπραγμάτευτη αγωνιστικότητα για να αναδείξουμε το έγκλημα και να υπερασπιστούμε το δημόσιο συμφέρον».

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: