Μίνι ευρωσύνοδος με την Τουρκία πριν τη Σύνοδο της 17ης Δεκεμβρίου

Οι κυβερνήσεις ορισμένων χωρών της ΕΕ θα συναντηθούν με την τουρκική κυβέρνηση για το προσφυγικό πριν την Σύνοδο της 17ης Δεκεμβρίου, όπως ανακοίνωσε η Βιέννη. Παρούσα θα είναι και η Ελλάδα, και στο τραπέζι αναμένεται να βρεθεί η προστασία των συνόρων.

Στη «μίνι Σύνοδο» θα παρίσταται εκτός από την Ελλάδα, η Αυστρία, η Γερμανία, το Βέλγιο, η Ολλανδία, το Λουξεμβούργο, η Σουηδία και η Φινλανδία.

Η συνάντηση διοργανώνεται από τον αυστριακό καγκελάριο Βέρνερ Φάιμαν, όπως ανακοίνωσε το Σάββατο η εκπρόσωπός του Σουζάνα Ελκ.

Σύμφωνα με την ίδια, θα συζητηθεί η ενίσχυση της συνεργασίας και η προστασία των εξωτερικών συνόρων της ΕΕ. Από την τουρκική πλευρά αναμένεται ο πρωθυπουργός Αχμέτ Νταβούτογλου, ενώ παρών θα είναι και ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ.

Υπενθυμίζεται ότι η ίδια ομάδα χωρών είχε συναντηθεί και πριν την Σύνοδο της ΕΕ με την Τουρκία στο τέλος Νοεμβρίου, με φόντο τα αποκλίνοντα στρατόπεδα εντός των «28» σε σχέση με το προσφυγικό.

H Γαλλία είχε μείνει εκτός, αλλά ήταν «από κοντά» στην πρώτη συνάντηση -με το βλέμμα και στις τοπικές εκλογές (ο πρώτος γύρος γίνεται την Κυριακή) και το Εθνικό Μέτωπο. Σύμφωνα με πληροφορίες της αυστριακής Standard, «παραμένει ανοικτό» εάν στη δεύτερη συνάντηση θα πάρει μέρος ο πρόεδρος Ολάντ ή ο πρωθυπουργός Βαλς.

in.gr

karfitsa.gr-Diethni

Tags: ,
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: