Μια συνταγή για ένα υπέροχο και πολύ αφράτο γλυκό: Κέικ μήλο με γιαούρτι

Απαιτούμενος χρόνος: 60 λεπτάΒαθμός δυσκολίας (από 1 – 5): 1 – Πολύ εύκολη

Υλικά

Για 6-8 άτομα

1 κουταλιά του γλυκού μπέικιν πάουντερ100 γραμμάρια αμύγδαλα τριμμένα και καβουρδισμένα200 γραμμάρια μήλο τριμμένο200 γραμμάρια γιαούρτι250 γραμμάρια βούτυρο200 γραμμάρια ζάχαρη5 αβγά750 γραμμάρια αλεύρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170 βαθμούς. Στη συνέχεια χτυπάτε το βούτυρο μαζί με τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα και προσθέστε τα αβγά ένα προς ένα.

Έπειτα βάζετε το μήλο σε κομματάκια και το γιαούρτι, ανακατεύετε να πάει παντού, προσθέτετε τα αμύγδαλα και στο τέλος το αλεύρι και το μπέικιν πάουντερ.

Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε μια φόρμα κέικ και ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου.

Στο τέλος κάνετε το τεστ με το μαχαίρι, μπήγετε το μαχαίρι σε ένα μέρος του κέικ και αν βγει καθαρό είναι έτοιμο.

Πηγή: news.gr

syntages

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: