Μία από τις μεγαλύτερες τρούφες στον κόσμο βρέθηκε στην Καλαμπάκα

Μια πανάκριβη λευκή τρούφα, μία από τις μεγαλύτερες που έχουν βρεθεί στον κόσμο, εντόπισε ένας ειδικά εκπαιδευμένος σκύλος, ο Brio, στην Καλαμπάκα.

«Η εύρεση της λευκής τρούφας των 510 γραμμαρίων μάς γεμίζει χαρά και περηφάνια για δύο λόγους», σημείωσε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο διευθυντής του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείο Μανιταριών, Νίκος Πάλλας.

Αφενός, σύμφωνα με τον κ. Πάλλα, βρέθηκε στην Ελλάδα μία από τις μεγαλύτερες τρούφες που έχουν βρεθεί ποτέ και αφετέρου ότι τη βρήκε ο Χρήστος Πλεσιώτης, βασικός συνεργάτης του Μουσείου Μανιταριών. Όπως τόνισε, πρόκειται για έναν μοναδικό επαγγελματία, ο οποίος γνωρίζει όσο λίγοι τα μυστικά της τρούφας γι’ αυτό και είναι εκείνος που διενεργεί για λογαριασμό του Μουσείου το κυνήγι τρούφας.

«Θέλουμε να πιστεύουμε ότι η τρούφα αυτή θα καταλήξει σε πλειστηριασμό, προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για την ενίσχυση του φιλανθρωπικού έργου κάποιου οργανισμού», τόνισε αναφερόμενος στον σπάνιο και ακριβό γαστρονομικό θησαυρό.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση του Μουσείου Φυσικής Ιστορίας Μετεώρων και Μουσείου Μανιταριών, πρόκειται για τη μεγαλύτερη λευκή τρούφα (Tuber magnatum), που έχει βρεθεί τα τελευταία χρόνια στη χώρα μας, βάρους 510 γραμμαρίων.

Συγκεκριμένα, είναι η δεύτερη μεγαλύτερη που βρέθηκε στην Ευρώπη φέτος. Η πρώτη ζύγιζε 570 γραμμάρια και βρέθηκε στην Ιταλία πριν λίγες ημέρες.

ellada

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: