Μελόψωμο

Υλικά

  • 350γρ. μέλι
  • 250γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
  • 10γρ. μπέικιν
  • 2 αβγά (ελαφρά χτυπημένα)
  • 100γρ. γάλα κρύο
  • 40γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1/3 κ.γ. κανέλα
  • 1/4 κ.γ. μοσχοκάρυδο
  • 1/4 κ.γ. γαρύφαλλο (καρύδια και σύκο γλυκό προαιρετικά)

Εκτέλεση Σε κατσαρολάκι ζεσταίνουμε το μέλι με τη ζάχαρη
μέχρι να λιώσουν,χωρίς να βράσουν.

Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι-μπέικιν κι ανακατεύουμε.
Κάνουμε λακκούβα και ρίχνουμε τ’ αβγά,το γάλα
και όλα τα μπαχαρικά.
Τέλος,προσθέτουμε το μέλι,ζεστό,σιγά-σιγά,
ανατεύοντας με τον αβγοδάρτη.

Αδειάζουμε σε βουτυρωμένη μακρόστενη φόρμα 30εκ.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40.

Προσέχουμε να μην καεί,γιατί αρπάζει εύκολα. Διατηρείται στο ψυγείο καλά τυλιγμένο με διάφανη μεμβράνη.
Είναι ένα εύκολο και πολύ υγιεινό κέικ που μπορείτε να προσφέρετε στα
παιδιά σας για πρωινό.

Originally posted 2017-02-13 11:00:48.

Πηγή - idiva.gr

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: