Μελανσόν: Να αποβληθεί ο ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς

Το γαλλικό Κόμμα της Αριστεράς (PG) του Ζαν-Λουκ Μελανσόν ζήτησε την Τετάρτη την αποβολή του ΣΥΡΙΖΑ από το Κόμμα Ευρωπαϊκής Αριστεράς, πρόταση στην οποία αντιτάχθηκε το Γαλλικό Κομμουνιστικό Κόμμα, επίσης μέλος του ΚΕΑ.

«Για το Κόμμα της Αριστεράς, όπως και — χωρίς αμφιβολία — για άλλα κόμματα του ΚΕΑ, έχει γίνει αδύνατον να φιλοξενούμε στο ίδιο κίνημα μαζί μας τον ΣΥΡΙΖΑ του Αλέξη Τσίπρα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το PG, το οποίο προσθέτει ότι ο Έλληνας πρωθυπουργός, με την λογική λιτότητας την οποία έχει υιοθετήσει, «περιορίζει το δικαίωμα στην απεργία, υπακούοντας όλο και πιο δουλικά στις ντιρεκτίβες του ευρωπαϊκού διευθυντηρίου».

Ο πρόεδρος του ΚΕΑ, ο Γερμανός Γκρεγκόρ Γκίζι, αντιτασσόμενος στο αίτημα του κόμματος του κ. Μελανσόν, δήλωσε πως «το να ασκεί κανείς κριτική στην διακυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ στην Ελλάδα είναι πλήρως νομιμοποιημένο και οι απόψεις γι΄ αυτήν διίστανται στην Ευρωπαϊκή Αριστερά. Ωστόσο η κυβερνητική πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ σε μεγάλο βαθμό φέρει τη σφραγίδα της τρόικας και της γερμανικής κυβέρνησης. Αυτή περιλαμβάνει μέτρα, όπως ο περιορισμός του δικαιώματος στην απεργία, για τα οποία και εγώ διατηρώ κριτική στάση. Παρόλα αυτά, τα μέτρα επιβλήθηκαν από τους δανειστές».

«Την ίδια στιγμή, δεν μπορεί κανείς να ξεχάσει το βαθμό υπερχρέωσης και το γεγονός ότι η ελληνική κυβέρνηση αφέθηκε εντελώς μόνη μέσα στην ΕΕ. Είναι εύκολο να δίνει κανείς συμβουλές απ’ έξω, όταν δεν είναι υπεύθυνος για τη χώρα και το σύνολο του πληθυσμού της. Η δύναμή μας είναι να οργανωνόμαστε με τον πιο ευρύ τρόπο, να παραδεχόμαστε τις διαμάχες, να συζητούμε και όχι να αποκλείουμε», υπογράμμισε ακόμα, τονίζοντας τον κίνδυνο συρρίκνωσης του ΚΕΑ εν όψει των ευρωεκλογών του 2019.

Επιπλέον, η Αν Σαμπουράν, μέλος της γραμματείας του Γαλλικού ΚΚ, χαρακτήρισε το αίτημα «γελοίο και στην ουσία και στη μορφή». «Βρισκόμαστε απέναντι στον ευρωπαϊκό “μακρονισμό” και στην άνοδο της Ακροδεξιάς, πρέπει να ενώνουμε δυνάμεις της ριζοσπαστικής Αριστεράς οι οποίες είναι διαφορετικές», κατέληξε.

politiki

Tags:
  

ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ:      ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΤΕ: